• Elevi impactați: 40 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școală Gimnazială Ipotești, Suceava
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri, Tablă interactivă, Tablete
Problema sesizată

Școala în care îmi desfășor activitatea este în mediul rural și a trecut printr-un proces de înnoire, fiind reabilitată cu ajutorul fondurilor unui proiect. Calitatea procesului educațional a crescut foarte mult , datorită implicării noastre, a profesorilor, dar și a comunității locale, implicit a părinților , transformându-se ”dintr-o școală pentru toți într-o școală pentru fiecare.”

Totuși,  aspectul ce încă nu a putut fi îmbunătățit încă se referă la baza materială a școlii. Lipsesc laboratoarele și cabinetele dotate în care să se realizeze lecții atractive, practice.

Ne -ar fi foarte utile o tablă interactivă, un laptop și niște  tablete . Avem în clasă  un calculator vechi, cu un sistem de operare depășit, care ne consumă inutil  timpul și energia, împiedicându-ne să realizăm  tot ceea ce ne propunem. Fiindcă în clasă sunt mulți copii ce provin din familii numeroase, nici tabletele ce le-au primit de la școală(una pe familie) nu pot fi folosite atunci când am avea nevoie, fiindcă trebuie utilizate pe rând de către frați.

Demersuri realizate

Personal, am  încercat să schimb această situație și am făcut tot posibilul pentru a avea un cabinet de robotică pentru cei mici, văzând înclinația copiilor către știință și tehnică. Am participat la diferite concursuri naționale și internaționale, învățând la rândul meu la cursurile organizate de ROSA, ESA (Agenția Spațială Româna și Europeană-  în România, Olanda și Belgia), European Schoolnet, CRED.  Am organizat diferite concursuri, am scris proiecte europene eT, Erasmus pentru a le putea fi de folos elevilor mei. Am căutat și găsit soluții pentru a le oferi elevilor mei condițiile și mijloacele necesare învățării conform timpurilor pe care le trăiesc.

Comunitatea locală ne-a dat primii bani pentru achiziționarea unui kit de robotică, apoi implicându-mă  în scrierea diferitelor proiecte europene am primit finanțare - activitățile (Meet and Code) în parteneriat cu ONG-ul ”Euroactiv” , Fundația EOS ne-a  sprijinit cu diferite materiale educaționale. Părinții ne-au ajutat să cumpărăm truse, letconuri, fire, leduri și așa am putut ajunge ca în cadrul companiei "Back to School" organizată de STEM ALLIANCE și Lego Education in 2019, să fim aleși câștigătorii concursului pentru categoria de vârstă 8-12 ani, fiind selectați dintre cele 70 proiecte propuse de școli europene, unele dintre ele având cursuri de robotica prevazute în programă. Acest mare premiu ne-a înzestrat cu încă 14 kituri LEGO WE Do, trecând la o nouă etapă de învățare.

Asa am ajuns ca anul 2020 prezentând activitățile noastre din cadrul orelor de Științe și Opțional, în campania" STEM Discovery Campaign", inițiativa a European Schoolnet , comunitatea "Scientix" să ne declare câștigători fiind considerați exemple de bună practică în Europa. Tot în anul 2020 am câștigat titlul național de ”Creator de Educație 2020” cu proiectul STEAM.  Apoi, firma de componente electronice  TME ne-a propus într-un parteneriat  o sponsorizare de 4000 de euro, constând în kituri  de electronică și robotică. Visul nostru de a avea un cabinet de robotică pentru cei mici a devenit realitate. ”Tinerii ingineri” sunt  fascinați de  știință și tehnică și  mereu dornici de a studia, de a explora  lumea înconjurătoare, cea digitala, să descopere și să  învețe lucruri noi.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școală Gimnazială Ipotești, Suceava
 • Localitatea Ipotesti
 • Persoana de contact: Lungoci Daniela
 • Telefon: +40722337344
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Danielutal
Localizare

Strada Bisericii 605, Ipotești, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă