Problema sesizată
Laboratorul de informatică al școlii este dotat, insuficient, cu 10 calculatoare cu o vechime de peste 10 ani, sistemele de operare cu care functionează aceste calculatoare sunt Windows XP, Windows Vista și Windows 7. De menționat că sistemul de operare Windows 7 nu mai primește acualizări încă din 2019, iar versiuniile noi la aplicațiile necesare la orele de T.I.C. și Informatică nu mai sunt compatibile cu sistemul de operare menționat. Datorită utilizării lor în cursul anilor, dar și a progresului tehnologiei, calculatoare sunt depășite, iar ultimele sisteme de operare 10 și 11 funcționează destul de greu, nu îndeplinesc nici solicităriile minime ale configurațiilor calculatoarelor. Procesoarele sunt depăsite iar memoriile RAM abia dacă ajung la 2 GB. Din anul 2016 disciplina Informatică și T.I.C este obligatorie la nivel gimnazial, cu toate acestea în cadrul orelor se învață despre prelucrarea fișierelor audio-video, modelarea obiectelor 3D, realizarea de animații ,aplicații colaborative, precum și aplicații pentru mediul de programare, toate aceste aplicații necesită calculatoare care au sistemul de operare Windows 10 (minim), precum și o funcționabilitate mai bună a microprocesorului,memoria RAM, placa video etc.
De menționat că laboratorul de informatică este utilizat și în cadrul celorlalte ore precum Chimie, Fizică, Limbi străine, Matematică, etc., unde domnii profesori folosesc diferite aplicații interactive atât online și offline. Este cunoscut faptul că un calculator folosit la o unitate școlară în cadrul orelor are o medie de funcționabilitate de 7-9 ani iar întreținerea lor (sursă de alimentare,placă de rețea, placă de bază) ajunge la costul unei unități noi.
De asemenea limitele funcționabilității calaculatoarelor actuale s-au observat pe timpul pandemiei în cadrul orelor online când unele cadre didactice au facut orele on-line în școală.