• Elevi impactați: 60 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Romanu, comuna Romanu, județul Brăila
Problema sesizată

În plină perioadă pandemică, în care solicitările Ministerului Educației și ale Ministerului Sănătății sunt de a păstra distanțarea fizică în sălile de clasă și a desfășura cât mai multe activități în aer liber, un grup de cadre didactice pasionate și dedicate copiilor, încearcă din răsputeri să aducă sala de clasă și specificul acesteia, in aer liber, în curtea școlii.

Pentru a realiza cu succes această misiune, avem nevoie de sprijinul dumneavoastră. Considerăm că amenajarea unui spațiu special destinat activităților și orelor în aer liber, ar reprezenta soluția ideală. Acest spațiu ar servi și ca loc de recreere și relaxare pe durata pauzelor, utilitatea sa imediată fiind însă, desfășurarea orelor în aer liber.

Pentru a îndeplini aceste cerințe, spațiul necesită: 1-2 foișoare de lemn prevăzute cu acoperiș și minim 5 mese de lemn dotate cu bănci de lemn per foișor. Elevii noștri visează și așteaptă nerăbdători activitățile în aer liber, cu care erau obișnuiți înainte de declanșarea pandemiei.

Demersuri realizate

Încă de la declanșarea pandemiei, școala prin intermediul colectivului de cadre didactice cât și prin colaboratorii locali s-a străduit să soluționeze acest aspect: astfel, prin intermediul comunității locale am primit 2,3 umbrele de vară - ce nu pot fi folosite însă în anotimpurile reci. Pentru partea de mobilier și materiale didactice am recurs la bănci și mese mai vechi din depozitul de materiale, pupitre din clasele cu efective mai mici. Inconvenientul acestei situații fiind acela că aceste materiale erau transportate zilnic în curtea școlii de către cadrele didactice și personalul școlii, fapt pentru care construirea acestui spațiu în curtea școlii a devenit un aspect esențial pentru comunitatea noastră.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Romanu, comuna Romanu, județul Brăila
 • Localitatea Romanu
 • Persoana de contact: Nichifor Daniela Nicoleta
 • Telefon: 0239697181
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: [email protected]
Localizare

Strada Republicii 55, Romanu, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Subscription Form (#6)