• Elevi impactați: 800 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Liceu
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Liceul Teoretic Șerban Vodă
Problema sesizată

Stilul de viață sănătos al elevilor este și va rămâne o prioritate pentru unitatea noastră de învățământ. În întreaga lume sunt copii obezi. Numărul lor depășește 40 de milioane. Este și motivul pentru care obezitatea infantilă este considerată una dintre cele mai serioase probleme de sănătate publică ale acestui secol. În România, 1 din 4 copii are probleme de greutate și 1 din 10 suferă de obezitate, iar numărul lor e în creștere! Prevalența în România la categoriile de vârstă 6-7 ani și 12-13 ani este de 10-15%. În plus, peste 50% au o capacitate fizică slabă și foarte slabă!

Cadrelor didactice din școala noastră urmăresc promovarea un stil de viață sănătos în rândul elevilor din punct de vedere al echilibrului nutriție – mișcare. Dezvoltarea deprinderilor de mișcare prin identificarea activităților statice, a riscurilor asociate și conștientizarea privind timpul alocat zilnic acestora trebuie susținută de practică , iar în acest scop ne dorim obținerea unor echipamente fitness pentru exterior, laptop, boxă portabilă pentru activități recreative, echipament sportiv/tricouri, veste și materiale sportive (saltele izopren, mingii fotbal/volei/baschet/medicinale/de oină/de spumă, gantere, saci nisip, jaloane, corzi elastice, cercuri, conuri, scară cățărat, masă de tenis) la care elevii vor putea lucra practicând astfel exercițiul fizic pentru o dezvoltare armonioasă.

Detalii de contact
 • Instituție de învățământ: Liceul Teoretic Șerban Vodă
 • Localitatea Slanic
 • Persoana de contact: Mînzicu Simona Valentina
 • Telefon: 0244240709
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: simona_valentina
Localizare

Slănic 106200, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Subscription Form (#6)