• Elevi impactați: 79 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială nr. 2 Progresu
Problema sesizată

Nevoia de renovare își face simțită prezența, din păcate, în fiecare colț al micuței noastre școli. Problemele principale cu care ne confruntăm sunt:

clădirea este neizolată termic (frigul iernii fiind resimțit in sălile de clasă, deși sobele frig încă de dimineață);
pereții interiori și exteriori prezintă semne de uzură;
tavane insalubre, parchetul vechi si deteriorat pe alocuri;
mobilierul școlar vechi( obținut prin donație în urmă cu aproximativ 5 ani), table școlare clasice, vechi, pe care se scrie cu " bătrâna " cretă, toate contribuind negativ la activitatea didactică;
corpuri de iluminate deteriorate și neizolate corespunzător

Menționez că școala noastră nu a intrat niciodată într-un program de reabilitare.

Cred că ar fi indicat să vă spun și despre echipa care de ceva vreme incearcă sa se implice în tot ce inseamnă activități școlare și extrașcolare, să furnizeze educație de calitate și nu numai, tuturor copiilor școlii noastre. Cei mai mulți profesori sunt navetiști, venind zilnic cu mașinile personale din București, Oltenița sau localitătile învecinate.

Școala asigură o comunicare deschisă, coerentă, eficientă și apropiată cu elevii și părinții acestora, venind în ajutor ori de cate ori situația o impune.Putem vorbi de elevi care au performanțe la concursuri școlare (în anul școlar trecut, Sara, o fetiță din clasa a VI-a, a obținut locul I la faza județeană a olimpiadei școlare "Universul cunoasterii prin lectură" calificându-se la faza națională, care nu a mai avut loc din cauza pandemiei), dar și despre mulți copii proveniți din familii defavorizate (și aici pot da exemplul a patru frați care în curând nu vor mai avea unde locui, casa in care stau momentan , fiind gata să se prăbușească, iar terenul unde se află căsuța nefiind al lor). De apreciat este faptul că în perioada de predare on-line, deși nu aveau curent electric, mergeau la vecini ca să-și incarce tableta primită de la școală pentru a putea participa la ore.

Detalii de contact
 • Instituție de învățământ: Școala Gimnazială nr. 2 Progresu
 • Localitatea Progresu
 • Persoana de contact: Niculescu Daniela
 • Telefon: 0729719289
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Dana Nic
Localizare

Strada Socului, Progresu, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 01/07/2021, BERGERAT MONNOYEUR SRL , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 123.162 lei, exprimată prin Donatie financiara.
  Clasele din Școala Gimnazială Progresu, jud. Călărași au nevoie de reabilitare
  Despre intervenție:

  Firma Bergerat Monnoyeur a decis să ofere sponsorizarea financiară Școlii Gimnaziale nr. 2 din Progresu, comuna Sohatu, județul Călărași, în așa fel încât în lunile iulie – septembrie să aibă loc și să se finalizeze lucrările necesare.

  Profesorii de la școală, în frunte cu doamna director, au fost eroii verii care au coordonat lucrările de construcție și au folosit la maximum sponsorizarea pentru a schimba radical cele 4 săli de clasă un învață ciclul primar și gimnazial, în 2 schimburi. Lucrările au inclus reabilitarea completă a tavanului, a pereților interiori și înlocuirea pardoselilor. În plus, școala a primit ajutorul promis, instalându-se table albe noi, corpuri de iluminat și draperii.

  Pe 9 septembrie, după finalizarea lucrărilor de construcție majore, o echipă de 12 voluntari, angajați ai Bergerat Monnoyeur, s-au deplasat la școala din Progresu pentru a ajuta la ultimele retușuri înainte de începutul școlii, pe 13 septembrie 2021.

  Bergerat Monnoyeur, dealer Cat de peste 90 de ani, este reprezentantul exclusiv al producatorului american Caterpillar in Romania si Republica Moldova. De peste 30 de ani, Bergerat Monnoyeur Romania se indreapta permanent catre nevoile si asteptarile clientilor, in scopul imbunatatirii constante a calitatii si performantei prestatiilor si serviciilor. Astfel, politica organizatiei este adecvata contextului acesteia si sustine directia sa strategica.

  Link website: https://www.bm-cat.com/ro-ro/ 

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Subscription Form (#6)