• Elevi impactați: 31 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială nr. 1, Matca, jud. Galați
Problema sesizată

A invata elevii sa vorbeasca corect si sa scrie corect in limba romana este datoria mea ca invatator. Pentru ca scolarii sa dobandeasca insa priceperi si deprinderi temeinice de folosire corecta a limbii, atat in comunicarea orala cat si in cea scrisa, ei trebuie pusi in situatia de a observa, de a analiza si de a aplica faptele de limba.

Invatatorii sunt primii care au raspunderea formarii de deprinderi ortografice, elevii insusindu-si la ciclul primar minimul necesar de norme ortografice, dar timpul alocat acestor activități este insuficient. Am constatat în diverse situații de scriere, nu doar în orele de limba română, că unii elevi scriu gresit (ortogramele le considera cuvant si invers).
De aceea doresc pentru clasa mea (a IV-a) auxiliare didactice care să cuprindă notiuni teoretice privind scrierea ortogramelor, exercitii aplicative, jocuri ortografice si rebusuri didactice care sa ofere elevilor posibilitatea de a revedea cazurile in care intervine scrierea cu cratima sau fara cratima.

Optez pentru lucrarea ,,Exersam, ne jucam, ortograme invatam” deoarece are incluse toate ortogramele prevazute de programele scolare pentru clasele II-IV, dar si altele intalnite frecvent atat in textele literare și nonliterare cat si in comunicare, exersarea si fixarea cunostintelor realizandu-se intr-un mod atractiv. Acest caiet de lucru este util oricarui elev care doreste sa-si clarifice unele dificultati in scrierea ortogramelor dar si parintilor care-i indruma in insusirea unei limbi romane corecte.

Exercitiile pot fi rezolvate atat in timpul anului scolar, ca material didactic auxiliar pentru evaluarea nationala de la clasa a IV-a, cat si in weekend sau vacanta, ca modalitate de odihna activa.

https://www.elibrariescolara.ro/exersam-ne-jucam-ortograme-invatam.html?search=Exersam,%20ne%20jucam,%20ortograme%20invatam

https://www.carminis.ro/exersam-ne-jucam-ortograme-invatam-ortob-p109

Detalii de contact
 • Instituție de învățământ: Școala Gimnazială nr. 1, Matca, jud. Galați
 • Localitatea Matca
 • Persoana de contact: Păncescu Cornelia
 • Telefon: 0721326944
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Pancescu Cornelia
Localizare

str. Tecuciului nr. 85

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 24/01/2022, ASOCIATIA EDUCATIA TE FACE MARE , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 384 lei, exprimată prin Achizitii directe.
  Clasa a IV-a din Școala Gimnazială Matca, Galați, are nevoie de materiale didactice
  Despre intervenție:

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Subscription Form (#6)