• Elevi impactați: 200 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Nr. 1 Orășeni Deal /Grădinița Orășeni Deal
Problema sesizată

În satul nostru nu există un loc în care copiii să își poată petrece timpul liber . Nu există un loc de joacă sau un părculeț amenajat cu bănci sau un foișor . Populația școlară este în creștere, deoarece tot mai mulți tineri aleg să rămână sau să se stabilească în mediul rural. Școala dispune de un teren pe care s-ar putea amenaja un spațiu de relaxare care să poată fi utilizat și ca spațiu de învățare în timpul orelor de curs.
Sunt foarte multe activități educative /de învățare care se pot desfășura în aer liber . Ar fi necesare 8-10 bănci duble cu măsuțe incluse, 8- 10 umbrele mari ( care să acopere băncuțele ) un foișor de lemn ( cele din material plastic nu ar rezista din cauza iernii prelungite și a vântului puternic ) , un ecran pe care să fie proiectate diferite filme, 6 surse de lumină ( sau 20-24 lămpi solare care să asigure lumina pe timp de seară ) , puieți de arbuști și de arbori care să ofere o atmosferă plăcută și relaxantă . E un proiect care ar fi bine primit de comunitatea locală , în cadrul căreia procentul familiilor tinere este în creștere.

Demersuri realizate

În cadrul acțiunilor eco, preșcolarii și elevii au curățat terenul de resturi vegetale și deșeuri . Cu sprijinul părinților , copiii au plantat flori și arbuști ornamentali ( liliac, iasomie ) . Am încercat să găsim finanțare pentru acest proiect la diferiți parteneri, dar nu am găsit sprijin . Încercăm să găsim anvelope utilizate, pe care să le vopsim și să le transformăm în obiecte utile acestui spațiu.

Detalii de contact
 • Instituție de învățământ: Școala Gimnazială Nr. 1 Orășeni Deal /Grădinița Orășeni Deal
 • Localitatea Oraseni Deal
 • Persoana de contact: Dana Busuioc
 • Telefon: 0787316220
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Dana Busuioc
Localizare

Str. Școlii 1, Orășeni-Deal, România

1053 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

1053 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Zurba alexandra
  mai 22, 2022 at 9:57 pm

  Este important ca tinerii, copii să participe la activități în aer liber cât mai mult pentru a creste într un mediu cât mai sănătos și activ posibil.

 • Morosanu Monica
  mai 14, 2022 at 7:20 pm

  Stiu situatia din zona si proiectul merita

 • Ciobanu Cristina
  mai 14, 2022 at 6:56 pm

  Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor elevilor

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Botoșani sau din regiunea Moldova.

Subscription Form (#6)