• Elevi impactați: 600 elevi
 • Grupa de învățământ: Liceu, Școală profesională
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Liceul Tehnologic "Gheorghe Șincai"
Problema sesizată

Liceul nostru are o echipă de profesori devotați, dar descoperim adesea că metodele clasice nu se mai potrivesc, că generația prezentă are nevoie de altceva, că vrem să facem ore mai atractive, dar câteodată chiar nu știm cum să facem asta. Dar vrem să învățăm!

Vrem să ne jucăm mai mult la ore, vrem să știm cum să facem asta astfel încât beneficiile pentru elevi să fie maxime. Vrem să putem aplica jocuri cât mai variate. Vrem să avem ore cât mai atractive pentru elevii noștri, indiferent că sunt elevi de liceu sau de școală profesională. Vrem ca în diminețile de școală, marcate de trezirea devreme, în jurul orei 5 în cazul elevilor navetiști, predominanți în liceul nostru, să aducem mai multe zâmbete la gândul că la școală se vor juca și vor avea activități non-formale. Cu toții avem nevoie de joc, de dezvoltarea spiritului ludic, atât elevi, cât și profesori. Vrem să știm cum să-i învățăm pe copii jucându-ne, vrem să aplicăm didactică modernă la toate orele, indiferent că e oră de limbi străine, limba română, matematică sau geografie. Vrem ca orele noastre să aducă mai multe zâmbete pe chipul elevilor noștri, mai multă seninătate, mai multă fericire.

Vrem un workshop sau un curs pentru profesorii din școala noastră în care să învățăm cum să aplicăm aceste metode în diferite momente ale lecțiilor, în care să învățăm ce tipuri de jocuri putem folosi în activitățile didactice.

Demersuri realizate

Un număr mic de cadre didactice au participat la cursuri de formare privind folosirea jocului la ore. Cei care au participat au diseminat parțial informațiile către colegi, dar există o rezistență la nou și o reticență la aplicarea de metode pe care simți că nu le stăpânești bine.

De multe ori avem impresia că jocurile nu merg la orice materie sau că nu sunt suficient de bine îmbibate în elemente științifice. Vrem să facem un pas înainte, să depășim aceste bariere mentale și practice, iar ideal ar fi să lucrăm împreună, toți colegii din sala profesorală, la depășirea acestor obstacole. În imaginea atașată acestei alerte se pot vedea o parte din părerile colegilor mei, o dovadă a faptului că ne dorim cu toții o astfel de activitate de formare.

Detalii de contact
 • Instituție de învățământ: Liceul Tehnologic "Gheorghe Șincai"
 • Localitatea Targu Mures
 • Persoana de contact: Roxana Hobai
 • Telefon: 0365730962
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Roxana Hobai
Localizare

Bulevardul 1848 55, Târgu Mureș, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Subscription Form (#6)