• Elevi impactați: 17 elevi
  • Grupa de învățământ: Ciclu primar
  • Unitatea scolara:LICEUL,, GEORGE ȚĂRNEA”
  • Nevoi menționate: Instrumente muzicale
Problema sesizată

În acestă perioadă afectată de virusul SARS-CoV-2, necesitatea maximă pe plan educativ a fost reprezentată de recuzitele de tip electronic, pregătirea copiilor de a participa online la cursuri și interacțiunea cât mai redusă cu mediul înconjurător. Toate aceste aspecte au dus la o evoluție precară asupra învățării copilului, mai ales pentru ciclurile preșcolar și primar, unde observarea sistematică, atât de către profesor, cât și de către cei mici, a fost parțial posibilă spre imposibilă.

Nevoile copiilor sunt legate de instrumente de învățare, rechizite și tehnologie, însă nu putem uita aspectul care îi aduce pe copii mai aproape de artă și frumos.

În contextul de școală fizică, un exercițiu și un moment pe care elevii îl apreciază sunt legate de ACTIVITĂȚILE ARTISTICE. Au fost privați de ele in timpul școlii online și chiar și înaintea acesteia, nefiind niciodată o prioritate. Din această cauză,  am hotărât să fac o alertă speciala pe această nevoie.

În toți aceștia ani de predare în învățământ, din experiența personală, nu a existat niciun eveniment care să nu fie sărbătorit cu un mic sau mare spectacol realizat de copii mei, serbări, Ziua Școlii, Ziua Mamei, Craciunul, Paștele, Ziua Învățătorului/Educației, etc, ACTIVITĂȚILE ARTISTICE sunt o plăcere motivată a mea, iar copiii o îndrăgesc și mai mult. Astfel, spectacolele pe care le-am realizat au inclus: dansuri populare, dansuri moderne , scenete, etc. Concluzionând, instrumentele muzicale sunt un necesar clasei noastre deoarece suntem iubitori de artă, iar atât școala, cât și clasa nu deține niciun instrument muzical care să ne ajute în desfășurarea unor spectacole deosebite.

 

 

Demersuri realizate

De-a lungul experienței de cadru didactic am direcționat fonduri proprii pentru tehnologie și rechizite necesare, imposibil de obținut la acel moment prin alte surse. Dorița de a-i aduce pe copii mai aproape de artă fiind aplicată doar prin crearea de programe artistice, dar nu și cu investiții în infrastructura de la clasa pe acest domeniu.

Revenirea la școală ne-a făcut să respirăm mai ușor pe plan psihic, însă mai greu pe plan fizic, dar bucuria cea mare este urmată de posibilitatea de a ne revedea zi de zi, de a ieși din monotonia creată în toată această perioadă și de a acoperi nevoile copiilor pe toate planurile.

Detalii de contact
Localizare

Strada Dragoș Vrânceanu 34, Băbeni, România

1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
  • Ana Dragutescu
    mai 11, 2022 at 7:40 pm

    va sustinem

Adauga un comentariu
Donații oferite
În data de 18/09/2023, Comunitatea HartaEdu , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 6.999 lei, exprimată prin Achizitii directe.
Instrumente muzicale pentru Liceul ,,George Țărnea”
Despre intervenție:

Alerta rezolvata din fondurile unitatii de invatamant.

Dorești să susții și tu această alertă?
Implică-te folosind formularul de aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

Subscription Form (#6)