• Elevi impactați: 13 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:LICEUL TEHNOLOGIC CAROL I
Problema sesizată

Sunt cadru didactic in Liceul Tehnologic Carol I de 22 de ani, am gradul didactic I si pentru prima data, in toata aceasta perioada, m-am simtit ca" fara maini " in a le acorda ajutor elevilor mei de clasa a III-a.

In timpul scolii online, instrumentele digitale cu ajutorul carora sa se poata conecta la ore, pentru multi din ei au lipsit cu desavarsire din cauza situatiei materiale precara pe care multi dintre ei o au.

Am intalnit situatii cand copiii nu au putut fi ajutati nici macar cu un telefon, unii apelau la rude, la prieteni care le imprumutau  telefoane in timpul programului scolar, dar asta cand se putea si nu aveau ei nevoie de ele.
Auzeam foarte des scuze de genul: "Doamna nu pot sta la toate orele deoarece pleaca matusa la treaba si ii trebuie telefonul..."maine nu pot intra la cursuri deoarece verisoara mea nu este acasa si eu ma conectez de la ea....si multe alte scuze de acest fel care ma lasau de fiecare data cu un gust amar pentru ca nu puteam sa-i ajut.

Pentru a ne desfasura activitatile scolare in bune conditii, elevii au avea nevoie de 12 tablete pe care sa le foloseasca ori de cate ori au nevoie in procesul instructiv-educativ.

 

Demersuri realizate

Asa cum am spus  si mai sus activitatea didactica a fost foarte  grea pe parcursul invatarii online, elevii neavand instrumentele digitale necesare si astfel nu stiau nici cum se folosesc. Pentru a remedia problema i-am inscris in cluburile de Schratch, Coder Dojo si cele de la Meet and Code  din scoala noastra in cadrul carora am fost si eu voluntar.

Elevii erau entuziasmati pe parcursul activitatilor din scoala  din cadrul cluburilor, dar in clasa si acasa nu puteau sa continue si sa puna in practica ceea ce invatasera.

Am apelat la comunitatea locala care a facut posibila achizitionarea  unui numar mic de tablete care au fost distribuite  in toata scoala (o tableta la unul-doi copii din clasa), dar asta doar pe perioada cursurilor online.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: LICEUL TEHNOLOGIC CAROL I
 • Localitatea Valea Doftanei
 • Persoana de contact: GLESNEA MIHAELA EMILIA
 • Telefon: 0244365166
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: MihaelaEmilia
Localizare

Strada Lunca Doftanei 377, Teșila, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 17/07/2023, Ploiești Shopping City , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 15.000 lei, exprimată prin Bunuri & Servicii.
  Copiii de clasa a III-a din Liceul Carol I au nevoie de 13 TABLETE
  Despre intervenție:
  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Subscription Form (#6)

  Cazuri similare în care te poți implica