• Elevi impactați: 649 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 TIMISOARA
 • Nevoi menționate: Biblioteca școlii
Alte nevoi ale scolii
. De asemenea fondul de carte necesită o îmbogățire permanentă cu titluri noi adecvate vârstei si temelor săptămânale propuse spre studiu. Cititul de la varste cat mai fragede ajuta la dezvoltarea creierului, a competentelor lingvistice, stimuleaza creativitatea si consolideaza relatia dintre parinte si copil. Cartile ofera o oportunitatea excelenta de a vorbi, de a povesti, de a inventa si de a ne conecta cu cei mici si mari . A le citi copiilor nu inseamna numai o modalitate de a le inspira dr
Problema sesizată

Dorim să fim sprijiniti pentru o bibliotecă a școlii cu rafturi noi si solide , ca un spațiu în care elevii să poată învăța, șă își facă proiectele și temele, să citească mai mult și chiar să se relaxeze.
Biblioteca școlii se află într-o sală improvizată cu rafturi depășite de timp, cu un fond de carte învechit peste care s-a așezat praful vremii. În aceste vremuri în care elevii sunt acaparați de telefoane si internet lectura nu mai este o prioritate pentru ei.
De aceea amenajarea bibliotecii trebuie să fie ca un spațiu funcțional, dar și estetic, pentru a răspunde cât mai bine nevoilor elevilor, dar și profesorilor care își pot desfășura lecțiile în afara sălii de clasă. Prin urmare, amenajarea unui astfel de spațiu este foarte importantă, pentru că o bibliotecă școlară este un loc primitor și creativ, care ar trebui să-i atragă pe elevi și să îi încurajeze să revină aici cu plăcere, ori de câte ori își doresc.Lectura de la vârste timpurii are rolul de a imbogății semnificativ limbajul, pot afla lucruri menită sa le dezvolte imaginatia si universul cunoasterii. În scoala, centrul de lectura trebuie sa fie amenajat corespunzător, astfel încât si cei mici să fie atrași să se aseze și să rasfoiască o carte.
Pentru amenajare avem nevoie de un spatiu atractiv si confortabil cu rafturi noi si solide care sa fie rezistente ,o biblioteca unde să fie asezate cărțile intr-o maniera atractivă.
Cititul de la varste cat mai fraged ajuta la dezvoltarea creierului, a competentelor lingvistice, stimuleaza creativitatea si consolideaza relatia dintre parinte si copil.
Cartile ofera o oportunitatea excelenta de a vorbi, de a povesti, de a inventa si de a ne conecta cu cei mici si mari . A le citi copiilor nu inseamna numai o modalitate de a le inspira dragostea pentru carti inca din copilarie, ci si o modalitate importanta de a dezvolta vocabularul.Rafturile depasite si imbatranite de timp ,la fel ca si fondul de carte necesita o urgenta pentru noi toti participantii .

Demersuri realizate

Cadrele didactice , elevii si eu in calitate de bibliotecar am mai donat cărți de literatură pentru a fi citite de elevi. Din păcate în afară de demersurile făcute cu elevii prin proiecte , nu am reușit să obținem finanțare din altă sursă externă. Am participat cu elevii la diverse concursuri ce aveau ca premiu cărți, dar sunt prea putine.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 TIMISOARA
 • Localitatea Timişoara
 • Persoana de contact: NEAGU ILEANA
 • Telefon: 0256217172
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: NEAGU ILEANA
Localizare

Strada Mureş 8, Timișoara, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Timis sau din regiunea Transilvania.

  Cazuri similare în care te poți implica