• Elevi impactați: 300 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnaziala "Tudor Vladimirescu"
 • Nevoi menționate: Electronice
Alte nevoi ale scolii
Roboței pentru orele de informatică.
Problema sesizată

Elevii Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” au nevoie de roboței pentru învățarea programării. Numărul mare de elevi și lipsa sălilor de clasă a dus la desființarea laboratorului de informatică. Astfel elevii celor 13 clase de gimnaziu învață informatica fără a avea acces la calculatoare. Deși fiecare sală de clasă dispune de un calculator și un videoproiector, acestea nu pot compensa lipsa contactului direct dintre elev și calculator.

Numele meu este Camelia Pavel și sunt de 2 ani profesoară de informatică în această școală. De anul acesta folosesc la clasă cele 20 de tablete pe care școala le-a pus la dispoziție. O întreagă operațiune de logistică pentru încărcarea și dezinfectarea acestora! Dar efortul acesta este compensat prin entuziasmul elevilor! Tot ei m-au rugat să le fac cunoștință cu roboții! Am reușit cu ajutorul școlii să achiziționăm un roboțel mBot. Este formidabil!
În sfârșit toate cunoștințele abstracte de programare prind viață cu ajutorul micuțul robot.
Dar e doar unul singur și vă asigur că și pentru roboți singurătatea dăunează grav sănătății 😊 !
Sunt convinsă că o armată de 10 roboței ar reuși să ilumineze orele de informatică în aceste 13 clase lipsite de laborator!

Avem nevoie de o soluție mobilă pentru desfășurarea orelor, iar acești roboței sunt soluția ideală.
Ne dorim să le oferim elevilor șansa de a iubi și învăța informatica, deschizându-le orizonturi care să le asigure un viitor pe piața muncii.

Demersuri realizate

Dat fiind numărul mare de elevi școlarizați astăzi în clasele ciclulul primar problema lipsei de spațiul se va acutiza și în anii viitori, lăsându-ne fără prea multe speranțe în recuperarea și dotarea laboratorului de informatică.
De la începutul anului școlar, pentru a compensa puțin lipsa laboratorului, școala a pus la dispoziție tablete și un singur roboțel.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Scoala Gimnaziala "Tudor Vladimirescu"
 • Localitatea Targu Mures
 • Persoana de contact: Camelia PAVEL
 • Telefon: 0723701733
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: CameliaPAVEL
Localizare

Strada Cutezanței 51, Târgu Mureș, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare in care te poti implica