• Elevi impactați: 90 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Generală Andrei Șaguna Barcani
 • Nevoi menționate: Amenajare curtea școlii, Amenajări Exterioare
Problema sesizată

Am intrat pentru prima oară în contact cu comunitatea din Lădăuți, județul Covasna, odată cu parteneriatul meu cu OLX, în toamna anului 2021, înainte să înființez asociația. M-au invitat să mă alătur inițiativei lor de a recondiționa clădirea, toaletele și de a izola termic Școala Gimnazială ANDREI ȘAGUNA, Barcani – există materiale despre campania asta pe pagina mea de Instagram și pe canalul meu de YouTube.

Odată ajunsă acolo am cunoscut colectivul didactic, copiii, familiile unora dintre ei, pe membrii Asociației Împreună pentru Barcani și așa m-am atașat de comunitatea lor. De atunci am mai fost de trei ori la Lădăuți. M-am împrietenit cu localnicii, mi-au povestit despre nevoile comunității, așa că le-am promis că o să mă întorc și o să fac mai multe pentru ei.

Am povestit pe Instagram despre cauza școlii din Lădăuți, iar oamenii de la STAER, unul dintre cei mai mari producători de mobilă din România, s-au oferit să ne susțină. Au fost la școală, au luat măsurătorile necesare, după care le-au făcut copiilor o bibliotecă imensă la comandă, pentru că școala avea mare nevoie de o bibliotecă.

După ce mobilierul a fost instalat, am mers cu prietena mea, Monica Popescu, și am umplut rafturile bibliotecii cu aproape o mie de cărți, prin proiectul nostru „Dăruiește o lume de basm”. Cărțile, care le sunt de mare folos copiilor și profesorilor, au fost donate de public și primite de la editurile și tipografiile care ne susțin inițiativa de a crea biblioteci sociale în medii vulnerabile.

Cea mai mare nevoie de acum este să terminăm renovarea interioară a școlii și să amenajăm curtea cu mese, băncuțe, spațiu cu ansamblu de joacă pentru elevi.

Demersuri realizate

Clădirea și toaletele au fost recondiționate, iar școala a fost izolată termic cu ajutorul OLX. Prin demersurile asociației am ajuns la producătorul de mobilă STAER care a făcut o bibliotecă la comandă pentru școală, iar cărțile au fost donate de către public și edituri. Pentru a ajuta la amenajarea și finalizarea renovării, vrem să dotăm sala de informatică și vrem să cumpărăm table inteligente și proiectoare pentru sălile de curs. Holurile școlii vor fi pictate în colaborare cu Georgian Mazerschi și Comunitatea 156 din Cluj.

Detalii de contact
Localizare

DC23 268, Barcani, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 02/09/2022, Asociația ALUZIVA , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 19.800 lei, exprimată prin Bunuri & Servicii.
  Școala din Lădăuți are nevoie de amenajarea curții interioare
  Despre intervenție:

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Covasna sau din regiunea Transilvania.

  Cazuri similare în care te poți implica