• Elevi impactați: 809 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Liceu
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Liceul Teoretic „Șerban Vodă” Slănic
 • Nevoi menționate: Teren de sport
Problema sesizată

Sportul înseamnă viață! Liceul Teoretic „Șerban Vodă” din Slănic, judetul Prahova are nevoie de teren de sport!

Promovarea sănătății este una din principalele responsabilități ale școlii în vederea educării elevilor pentru un stil de viață sănătos. Profesorilor le revine sarcina de a informa elevii, de a le oferi cunoștințe despre o viață sănătoasă, de a le forma atitudini și deprinderi pentru formarea unei conduite responsabile privind sănătatea. În acest sens, profesorii sunt mai mult decât un simplu transmițător de informații privind sănătatea; ei au sarcina  de a oferi un model de conduită elevilor.

Pentru toate aceste activități folosim terenul de sport al școlii care este plin de copii, atât în pauze, în timpul orelor de educație fizică și sport, cât și în timpul serbărilor școlare și al festivităților de absolvire. La acest moment au apărut fisuri noi, existând un pericol foarte mare de accidentare pentru elevi, plasele de la porțile de fotbal sunt rupte, degradate din cauza vechimii și a condițiilor atmosferice.

Activitatea fizică este deosebit de importantă pentru dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copiilor. Cele două ore de educație fizică, însă nu pot fi singura sursă de activitate fizică pentru un stil de viață sănătos. Menținerea stării de sănătate și dezvoltarea armonioasă a corpului elevilor sunt condiții de bază a unei educații eficiente.

Demersuri realizate

Conducerea școlii a solicitat în nenumărate rânduri sprijinul administrației publice locale, care este proprietarul de drept al terenului și al clădirilor, dar s-a lovit de același răspuns negativ, motivat de lipsa fondurilor.

Prin eforturi personale, școala a efectuat mici reparații de-a lungul vremii, dar starea actuală a terenului nu mai permite astfel de intervenții, necesitând o modernizare pentru  activități mai sigure, mai deosebite, mai eficiente.

Detalii de contact
Localizare

Strada Vasile Alecsandri, Slănic, România

2 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

2 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Pop Aurelia Elena
  mai 3, 2022 at 11:31 am

  Acel gard riscă să se prăbușească peste copii

 • Dimache Cătălina
  mai 3, 2022 at 10:37 am

  Vreau sa ne mândrim cu școală noastră

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

Cazuri similare în care te poți implica