• Elevi impactați: 700 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială nr. 41
 • Nevoi menționate: Construcții
Problema sesizată

Din cauza faptului că grădinița funcționează la parterul școlii, împreună cu câteva clase de nivel primar, nu se pot asigura condiții optime de funcționare nici pentru grădiniță nici pentru școală.
Nu se pot asigura circuite separate, ceea ce înseamnă că preșcolarii și elevii se intersectează în timpul cursurilor, folosesc același grup sanitar.
Din cauză că grădinița a ocupat o mare parte din sălile de clasă, școala nu dispune de suficient spațiu, laboratoarele au fost transformate în săli de clasă și nu pot fi utilizate conform destinației lor, ceea ce are impact negativ asupra calității educației din școală. De asemenea a fost eliminat din proiect cabinetul stomatologic școlar, semiinternatul este într-o sală în care dimineața învață elevi, nu există spațiu pentru activități educative extrașcolare.
Proiectul nostru este să se construiască un corp de clădire nou în aceeași curte, cu destinația de grădiniță, separat de clădirea școlii, astfel încât școala să rămână cu destinația pentru care a fost construită și pentru care este adaptată, iar grădinița să aibă și ea un spațiu special gândit să asigure toate condițiile educative și de sănătate necesare copiilor de vârstă mică.

Demersuri realizate

Am solicitat Primăriei această extindere, respectiv construcția unui corp de clădire nou, dar, din păcate, după ce ni s-au făcut promisiuni că se va găsi o posibilitate de finanțare, în urmă cu o lună s-a obținut reabilitarea clădirii existente dar s8a respins solicitarea de extindere, deoarece se pare că nu există suficiente fonduri și sunt alte școli care au prioritate, având nevoi mai urgente sau mai importante. Desigur că reabilitarea clădirii este o realizare importantă și că era absolut necesară, școala noastră fiind printre ultimele din București unde se mai scrie cu creta pe tablă iar podelele sunt din beton. Dar la sfârșit vom avea spații curate și renovate, dar tot insuficiente.

Detalii de contact
Localizare

Strada Nicolae Apostol Nr. 2, București, România

139 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

139 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Sandu Ion
  mai 16, 2022 at 10:39 pm

  Susțin!

 • Ion Andrei
  mai 16, 2022 at 10:36 pm

  Susțin!

 • Ion Teodora
  mai 16, 2022 at 10:32 pm

  Susțin!

 • Mihaela Ion
  mai 16, 2022 at 10:19 pm

  Susțin pentru construirea unui corp de grădiniță.

 • Stanciu Andrei Alexandru
  mai 16, 2022 at 8:31 pm

  Sustin

 • Stanciu George Florin
  mai 16, 2022 at 7:56 pm

  Sustin

 • Manea Alexandra
  mai 16, 2022 at 6:08 pm

  Scoala chiar are nevoie de spatii diferite pt nevoile elevilor si prescolarilor! Succes!

 • Marian Bibac
  mai 14, 2022 at 11:22 am

  Toti copiii merita si este obligatia societatii in care se nasc, sa le asigure cele mai bune conditii de educatie, indiferent de locul si familia in care s-au nascut.

 • Budescu Diana
  mai 13, 2022 at 12:48 pm

  Toți copiii ar trebui crească intr-un mediu decent propice dezvoltarii lor. Este surprinzător cum pot exista astfel de gradiscoli in București. Ar trebui ca tot ce tine de viitorul celor mici sa fie primul punct de rezolvare dintr-o lista.

 • Radu Simona Andreea
  mai 13, 2022 at 12:27 pm

  De accord

 • Dumitru Madalina
  mai 13, 2022 at 12:00 pm

  .

 • Adriana Paunescu
  mai 13, 2022 at 10:51 am

  Sc 41 este scoala din cartierul nostru, din proximitate. Este pt binele oamenilor din cartierul nostru sa avem conditii optime pt invataamant

 • Pieleanu Mihai Alexandru
  mai 13, 2022 at 9:16 am

  Copiii mei sunt înscriși la această grădiniță.

 • Ciprian Alexandru
  mai 13, 2022 at 9:15 am

  Normalitate

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Bucuresti sau din regiunea Muntenia.

Cazuri similare în care te poți implica