• Elevi impactați: 25 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Scoala Primara Sirbi
 • Nevoi menționate: Amenajare curtea școlii, Amenajări Exterioare, Bănci & Scaune, Conexiune Internet, Electronice, Materiale didactice
Problema sesizată

De la izbucnirea pandemiei, ne-am confruntat cu necesitatea de a regândi procesul de instruire, în sensul de a-l adapta pentru modul online. Pe langa dezavantajele inerente, au existat si unele beneficii. Noi, ca profesori, am avut ocazia să ne reinventăm și să umplem de conținut într-o manieră nouă sintagmele: învățare interactivă, instruire centrată pe elev, autoevaluare și interevaluare, utilizarea tehnologiei în predare. Am învățat să utilizăm aplicații, am avut posibilități multiple de a organiza lecții interesante. Revenirea la școala față în față a fost mult așteptată, dar există riscul de a reveni la o formă mai degrabă tradițională a instruirii din cauza deficitului de dispozitive și instrumente de tehnologie modernă, necesare desfășurării activităților la standarde înalte.

O provocare este și menținerea interesului elevilor, iar pentru aceasta este necesar să oferim varietate și diversitate.
Avem nevoie de un videoproiector și de doua table albe tip whiteboard. În prezent avem ,,vechile" table negre pe care scriem cu creta.
Tablele sunt utile pentru toate disciplinele la nivel de ciclul primar, facilitând organizarea unor lecții mult mai interesante. Videoproiectorul ar fi de asemenea foarte util datorită faptului că s-ar putea proiecta fișele de lucru, de exemplu, fără a mai fi necesară printarea lor, astfel reducând și consumul de hârtie, aspect deloc de neglijat în condițiile resurselor limitate ale școlii.

Beneficiarii direcți ai utilizării tuturor acestor dispozitive ar fi cei 25 de elevi ai școlii.

Demersuri realizate

Pana în prezent, sălile de clasa ale Școlii Primare din localitatea Sirbi nu au intrat într-un proces de modernizare și de dotare a lor cu aparate tehnologice, acest lucru nefiind posibil și din cauza ca sunt mai multe structuri și nu se pot moderniza toate în același timp. Lipsa conexiunii la internet ne îngreunează/limiteaza actul educational.

Detalii de contact
Localizare

Strada Principala, sat Sirbi, comuna Podu Turcului, jud. Bacău

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica