• Elevi impactați: 115 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Giubega
 • Nevoi menționate: Amenajare curtea școlii, Teren de sport
Problema sesizată

Scoala Gimnaziala Giubega nu beneficiaza de niciun spatiu amenajat corespunzator pentru practicarea orelor de sport in aer liber; curtea scolii nu are dotarile necesare pentru activitati extrascolare cu desfasurare in aer liber. Nu este un spatiu sigur, nu este un spatiu atractiv si duce la scaderea motivatiei pentru performanta scolara atat din partea elevilor, cat si din partea cadrelor didactice. Amenajarea unui teren de sport in curtea scolii reprezinta o modalitate excelenta de relaxare si de petrecere a timpului liber in randul elevilor. Astfel, pasionatii de jocuri sportive au ocazia de a se bucura de numeroase activitati, dar si de a-si dezvolta latura sportiva.

Sportul reprezinta un element esential in dezvoltarea fizica, dar si psihica a elevilor. Prin intermediul acestuia, elevii reusesc sa-si mentina starea de sanatate la un nivel ridicat. Sportul contribuie la intarirea spiritului de echipa si a spiritului de competitie. Practicarea oricarui tip de sport de catre elevi este extrem de importanta. Beneficiile acestuia apar intr-un timp relativ scurt,  dar  cu un impact pe termen lung, atât pe condiția fizică a elevilor, cât și pe bunăstarea lor mintală.

Un teren de sport multifunctional amenajat corespunzator, in aer liber, ofera o siguranta elevilor si totodata, conditii perfecte de practicarea a activitatilor la standarde ridicate.

Demersuri realizate

Pana in momentul de fata nu au fost realizate demersuri in acest sens si cosmetizarea spatiului destinat activitatilor sportive a ramas mereu pe plan secundar, in fata altor probleme ale unei scoli din mediul rural.

Pentru o activitate sportivă benefică în timpul orelor de curs, elevilor trebuie să li se asigure suprafeţele de joc şi terenuri sportive adecvate.

Amenajarea unor clase în aer liber poate fi o soluție pentru școala în timp de pandemie, cât vremea este frumoasă. Sunt școli în România care au deja astfel de spații si ne dorim acelasi lucru si pentru comunitatea Giubega. Este primul demers de acest fel pentru scoala noastra.

Detalii de contact
Localizare

Calea Craiovei 67

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 30/06/2022, CEZ Group , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 24.700 lei, exprimată prin Bunuri & Servicii.
  Școala Gimnazială Giubega din Dolj are nevoie de amenajarea curții
  Despre intervenție:

   

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Dolj sau din regiunea Oltenia.

  Cazuri similare în care te poți implica