• Elevi impactați: 115 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Giubega
 • Nevoi menționate: Amenajare curtea școlii, Teren de sport
Problema sesizată

Scoala Gimnaziala Giubega nu beneficiaza de niciun spatiu amenajat corespunzator pentru practicarea orelor de sport in aer liber; curtea scolii nu are dotarile necesare pentru activitati extrascolare cu desfasurare in aer liber. Nu este un spatiu sigur, nu este un spatiu atractiv si duce la scaderea motivatiei pentru performanta scolara atat din partea elevilor, cat si din partea cadrelor didactice. Amenajarea unui teren de sport in curtea scolii reprezinta o modalitate excelenta de relaxare si de petrecere a timpului liber in randul elevilor. Astfel, pasionatii de jocuri sportive au ocazia de a se bucura de numeroase activitati, dar si de a-si dezvolta latura sportiva.

Sportul reprezinta un element esential in dezvoltarea fizica, dar si psihica a elevilor. Prin intermediul acestuia, elevii reusesc sa-si mentina starea de sanatate la un nivel ridicat. Sportul contribuie la intarirea spiritului de echipa si a spiritului de competitie. Practicarea oricarui tip de sport de catre elevi este extrem de importanta. Beneficiile acestuia apar intr-un timp relativ scurt,  dar  cu un impact pe termen lung, atât pe condiția fizică a elevilor, cât și pe bunăstarea lor mintală.

Un teren de sport multifunctional amenajat corespunzator, in aer liber, ofera o siguranta elevilor si totodata, conditii perfecte de practicarea a activitatilor la standarde ridicate.

Demersuri realizate

Pana in momentul de fata nu au fost realizate demersuri in acest sens si cosmetizarea spatiului destinat activitatilor sportive a ramas mereu pe plan secundar, in fata altor probleme ale unei scoli din mediul rural.

Pentru o activitate sportivă benefică în timpul orelor de curs, elevilor trebuie să li se asigure suprafeţele de joc şi terenuri sportive adecvate.

Amenajarea unor clase în aer liber poate fi o soluție pentru școala în timp de pandemie, cât vremea este frumoasă. Sunt școli în România care au deja astfel de spații si ne dorim acelasi lucru si pentru comunitatea Giubega. Este primul demers de acest fel pentru scoala noastra.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Giubega
 • Localitatea Giubega
 • Persoana de contact: Muscalagiu Mihaela Mariana
 • Telefon: 0728.579.439
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: mihamary29
Localizare

Calea Craiovei 67

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă