• Elevi impactați: 200 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Ienăchiță Văcărescu, București
 • Nevoi menționate: Amenajare curtea școlii, Sală de sport
Problema sesizată

Prin Raportul de specialitate nr. 11325 / 22.10.2019 al Direcției de Administrare a Unităților de Învățământ Sector 4 se arată că, urmare a adresei primite din partea Școlii Gimnaziale "Ienăchiță Văcărescu" nr. 11052/15.10.2019 și a celorlalte acte invocate, s-a constatat degradarea construcției sălii de sport din incinta școlii, în urma abandonării lucrărilor de construire începute în anul 2013.

Lucrările demarate în 01.11.2013 s-au desfășurat în paralel cu reabilitarea clădirii școlii, ambele proiecte fiind cuprinse în programul de reabilitare cu finanțare B.E.I., desfășurat prin Primăria Municipiului București. Acestea au fost întrerupte în anul 2016.

De la începerea lucrărilor spațiul necesar desfășurării acestora a fost împrejmuit cu un gard de sârmă, motiv pentru care până în prezent nu s-a putut utiliza aproape 70% din suprafața curții școlii. În toți acești ani, orele de educație fizică se desfășoară, atunci când vremea permite, pe o suprafață de beton de cca. 105 mp (15 x 7), situată între clădirea școlii și sala de sport abandonată.

Mai mult, deșeurile rezultate din construcția aflată într-o continuă stare de degradare, un spațiu impropriu și insalubru, pot provoca accidente elevilor din cadrul acestei școli.

Astfel, instruirea elevilor înscriși la Școala Gimnazială "Ienăchiță Văcărescu" este departe de a fi sigură, drept pentru care dorim continuarea și finalizarea lucrărilor abandonate în anul 2016 la Școala Gimnazială "Ienăchiță Văcărescu" din sectorul 4, mun. București.

Demersuri realizate

Ca urmare a adresei Primariei Sectorului 4 - Directia Generala de Administrare a
Unitatilor de Invatamant si de Sport Sector 4 cu nr. 2127/01.03.2022 depusa la registratura PMB cu nr. 15532/01.03.2022, inregistrata la Directia Cultura, Invatamant, Turism cu nr. 1372/03.03.2022 si la Directia Generala Investitii nr. 514/03.03.2022 - Directia Planificare Investitii cu nr. 1098/07.03.2022, in care se solicita preluarea documentatiei in vederea finalizarii lucrarilor la sala de sport a Școlii Gimnaziale "Ienăchiță Văcărescu" București, documentatia tehnico-economica pentru construire sala de sport va fi predata Consiliului Local al Sectorului 4, in vederea finalizarii acestora.
A fost intocmit si aprobat ulterior, in sedinta CGMB din 30.03.2022 Proiectul de hotarare privind transmiterea de catre Municipiul Bucuresti, a documentatiei tehnico-economice aferenta obiectivului de investitii "Construire complexe multifunctionale pentru activitati didactice si sport la unele unitati de invatamant" - Scoala Gimnaziala Ienachita Vacarescu, Calea Serban Voda nr. 62-64, Consiliului Local al Sectorului 4, in vederea finalizarii lucrarilor.
Prin Hotărârea Consiliului Local Sector 4 nr. 164 / 25.11.2021 s-a constatat si s-a aprobat actualizarea suprafetelor construite si desfasurate ale imobilului, suprafata terenului precum si regimul de inaltime a scolii aflata in proprietatea Municipiului Bucuresti si in administrarea Consiliului Local sector 4, conform Planului de amplasament si delimitare a imobilului, prevazut in Anexa nr. 2 la prezenta hotarare.
Sala de sport are o suprafata construita la sol de 793 mp si o suprafata desfasurata de 923 mp.

Primele demersuri realizate si nefinalizate: "Executarea lucrărilor de construire pentru sală de sport și anexe în incinta imobilului - Școala nr. 74 situată în Calea Șerban Vodă nr. 62-64, sector 4, inclusiv organizarea execuției lucrărilor" este titlul Proiectului pentru care în 11.09.2013 s-a emis de către Primăria Municipiului București, Autorizația de Construire nr. 585 - 1172325.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Ienăchiță Văcărescu, București
 • Localitatea Sector 4
 • Persoana de contact: Mihaela Tomescu
 • Telefon: 07662472890213355705
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Mihaela
Localizare

Calea Șerban Vodă nr 62-64, București, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica