• Elevi impactați: 306 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială ”Sf. Nicolae” Botoșani
Problema sesizată

Unitatea școlară dispune de o mică bibliotecă, care din păcate nu este actualizată. Cărțile din dotare sunt ediții vechi, titluri care nu corespund programei școlare. Cel mai mare neajuns este la nivelul literaturii pentru copiii de la ciclul primar. Din ce se cere din literatura obligatorie, este aproape inexistent. A fost sesizat faptul că vin copii să împrumute cărți recomandate de învățători sau profesori, însă respectivele texte nu se regăsesc. Bibliotecarul școlii a adus cărțile necesare de la o altă bibliotecă școlară unde este angajat cu jumătate de normă. Ar fi mare nevoie de cărți, opere literare clasice, pentru copii, dicționare, enciclopedii, atlase. Nu în ultimul rând, ar fi benefice și cărți cu tematică didactică, metodologii, ghiduri, teorie de specialitate pentru cadrele didactice. Se cere o reîmprospătare și modernizare a fondului de carte a bibliotecii noastre umile pentru a veni în sprijinul elevilor și celor care activează în școală.

Demersuri realizate

A fost desfășurat un proiect la nivelul școlii unde a fost solicitată donarea de carte. Cărțile care au ajuns pe rafturile bibliotecii au fost număr mic, cu titluri și autori care nu au nici o legătură cu programa școlară, cu nivelul și interesele elevilor. O cauză fiind nivelul scăzut de cultură literară a familiilor din care provin elevii școlii noastre. Învățăceii noștri au nevoia de a descoperi cartea, literatura, poveștile și poeziile atât a scriitorilor clasici, cât și a celor actuali.
Spre bucuria noastră, s-au găsit dascăli care au plecat urechea la solicitările și nevoile bibliotecii și au contribuit cu câteva cărți din propria bibliotecă, însă nu este suficient. Sunt copii care ”devorează” fiecare carte care le stârnește interesul. Oferta bibliotecii școlare este limitată.
O altă soluție au găsit-o învățătorii. Copiii pasionați de lectură, împrumută cărți direct de la ei, iar o carte ajunge să fie plimbată de la un copil la altul pe o durată mai lungă de timp.
Soluții de a stimula interesul copiilor sunt multe, însă trebuie să fie și o bază materială pentru a satisface nevoile micuților.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială ”Sf. Nicolae” Botoșani
 • Localitatea Botosani
 • Persoana de contact: Ana Ihorov
 • Telefon: 0757174793
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Ihorov Ana
Localizare

Aleea A.S. Puşkin, Botoșani, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de , ASOCIATIA EDUCATIA TE FACE MARE , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 5.000 lei, exprimată prin Bunuri & Servicii.
  Școala Gimnazială ”Sf. Nicolae” Botoșani, jud. Botoșani are nevoie de cărți pentru biblioteca școlară
  Despre intervenție:
  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Botoșani sau din regiunea Bucovina.

  Subscription Form (#6)

  Cazuri similare în care te poți implica