• Elevi impactați: 200 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Romanu, Brăila
 • Nevoi menționate: Biblioteca școlii
Problema sesizată

Sunt profesor de Limba și Literatura Română, nivel gimnazial, la Școala Gimnazială Romanu, Brăila. Absolventă a unui master, specializarea Teoria și practica textului, cursuri finalizate în 2012, în Galați, de-a lungul carierei didactice, am participat la numeroase cursuri de formare și dezvoltare profesională, amintind de Profesionalizarea carierei didactice, FromRef etc.

Este cunoscut faptul că existența unei biblioteci școlare contribuie într-un procent foarte mare la conturarea și dezvoltarea personalității unui elev. Lectura îndeamnă la introspecţie, angajează valori formative, care îşi pun amprenta pe întregul comportament al cititorului.

Școala noastră dispune de un fond nou de carte, însă nu suficient pentru a satisface toate gusturile de lectură. Conducerea unității a susținut întotdeauna dotarea bibliotecii școlare cu titluri noi și de actualitate. Cu toate acestea, biblioteca unității dispune doar de cateva cărți încadrate în literatura contemporană, de altfel, și preferata elevilor. Fiind o școală din mediul rural, situația financiară a familiilor din care provin copiii este modestă, iar achiziționarea cărților (pentru lectura suplimentară/ întalnirileclubului de lectură)  din librării fizice sau online, este aproape imposibilă (trebuie să recunoaștem că prețul unei cărți nu este tocmai prietenos cu toată lumea). E drept, elevii pot fi îndrumați către cărți în format PDF, dar, ca profesor de Limba romană, nu-mi rămane decat să fiu străjer al cărții tipărite. Să-i ghidez pe elevi printre paginile cărților, să-i ajut să descopere magia care se creează între cititor și carte încă de la atingerea coperții. Să-i învăț că o carte pe raftul unei biblioteci este precum o invitație la dans.

Școala Gimnazială Romanu din Brăila are nevoie de cărți pentru bibliotecă!

Detalii de contact
Localizare

Strada Republicii 55, Romanu, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 04/02/2022, Comunitatea HartaEdu , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 1.000 lei, exprimată prin Bunuri & Servicii.
  Școala Gimnazială Romanu din Brăila are nevoie de cărți pentru bibliotecă
  Despre intervenție:

  Comunitatea HartaEdu, condusă de Tushar Advani, Assistant head of expansion al Asociațiaie Narada, a realizat o campanie de strângere de donații de cărți pentru două școli, începând din decembrie 2021. În ianuarie 2022 au fost livrate 126 dintre cărțile strânse către Școala din Horlești.

   

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica