• Elevi impactați: 202 elevi
 • Grupa de învățământ: Preșcolar
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:Grădinița cu program prelungit ,,Rază de soare"
 • Nevoi menționate: Amenajare curtea școlii
Problema sesizată

Amenajarea unui loc de joacă într-o unitate de învățământ de tip preșcolar este o necesitate și are o importanță majoră. În context pandemic, absența unui loc de joacă a fost majoră.
Procesul educativ este fundamental în dezvoltarea unui copil, iar posibilitatea de a se relaxa în aer liber, nu trebuie neglijată.
Accesoriile unui loc de joacă pot colora universul minunat al copilului. Acestea sunt:
-leagăne,
-o lădiță cu nisip,
-un tobogan,
-o căsuță,
-câteva jucării de exterior
-un miniteren de fotbal.
Prin amenajarea unui loc de joacă, curtea grădiniței poate deveni un loc de explorare, de distracție. Astfel copiii sunt atrași de acest univers, facilitând din toate punctele de vedere procesul instructiv-educativ.
În mediul familial, copilul are spațiul de joacă amenajat de către familie.
La grădiniță, cadrele didactice sunt mereu preocupate de amenajarea spațiului atât educațional, cât și de distracție pentru a dezvolta creativitatea și imaginația celor mici, dar și pentru a le menține activ interesul pentru mediul preșcolar.

Demersuri realizate

Din păcate, nu au existat resurse financiare disponibile pentru amenajarea unui loc de joacă, deși s-au solicitat cu multe ocazii.
Cadrele didactice au încercat să amenajeze un colț de joacă având la dispoziție jucării sau materiale de la diverse grupe. Rămâne totuși un loc de joacă improvizat.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Grădinița cu program prelungit ,,Rază de soare"
 • Localitatea Pitesti
 • Persoana de contact: Prepeliță Laura Georgiana
 • Telefon: 0751336085
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Laura Prepelita
Localizare

Pitești, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica