• Elevi impactați: 950 elevi
 • Grupa de învățământ: Liceu
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza Corabia
 • Nevoi menționate: Imprimantă, Laptop
Alte nevoi ale profesorului
2 canapele, 4 fotolii, 2 seturi de mese si scaune. Acestea pot să fie utilizate Poate doriți să vă schimbați mobilierul, iar pentru noi sunt binevenite!
Problema sesizată

Suntem 2 profesoare de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Corabia: Florica Grecu și Dicu Cosmina Alina
Noi constatat în cei 23 de ani de experiență că în România grija pentru starea de bine a cadrelor didactice este de departe a fi o prioritate. Nu s-a preocupat nimeni, legislativ și tehnic vorbind de amenajarea unui loc de studiu, de relaxare, de petrecere a unui timp de calitate pentru profesori, lucruri care în toată lumea există. Am vizitat multe școli din Europa în proiectele Erasmus+ pe care școala noastră le-a implementat și am văzut că profesorii aveau un loc unde discutau despre comportamentul unui elev, serveau o cafea, un ceai, luau masa chiar, se pregăteau pentru cursurile din acea zi sau de a doua zi. Un spațiu al lor, diferit de cancelarie, un spațiu al dialogului, reconfortant în care să apară idei constructive.
De ex. în Spania și în Norvegia am văzut cât de utile sunt acestea profesorilor care nu erau din localitate si făceau naveta, sau celor care aveau mai multe pauze între ore, dar nu numai. Profesorii puteau relaxati să petreacă un timp de calitate la școală, să corecteze teste, să lucreze cu elevi care aveau nevoie de recuperare sau voiau să învețe mai mult pentru o competiție anume, să elaboreze materiale și să le printeze pentru orele următoare sau cele de a doua zi, sau pur și simplu să bea o cafea sau un ceai, odihnindu-se în așteptarea orelor următoare.
Considerăm că e nevoie de acest spațiu de dialog pe care l-am numit „Oasis” pentru ca fiecare cadru didactic să se conecteze eficient cu locul și rolul lui în în sistemul de educație și mai ales în școala noastră, să se simtă valorizat, respectat și în siguranță. Avem nevoie să schimbăm mentalități, să înțelegem că fiecare trebuie să facă partea sa și pentru aceasta vă rugăm să ne susțineți în crearea acestui spațiu în Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza Corabia.
Ce am făcut până acum?: Am renovat un spațiu, am reparat parchetul, pereții, am zugrăvit, am pus o tablă pentru activitățile de pregătire suplimentară/remedială cu elevii și diverse alte activități, dar lipsa fondurilor ne-a oprit temporar visul. Am mai avea nevoie de:
• 2 canapele - https://www.ikea.com/ro/ro/p/friheten-canapea-extensibila-3locuri-skiftebo-gri-inchis-50341148/
• 4 fotolii - https://www.ikea.com/ro/ro/p/friheten-fotoliu-skiftebo-gri-30304793/
• 2 seturi de mese si scaune - https://www.ikea.com/ro/ro/p/sandsberg-adde-masa-2-scaune-negru-negru-s19429191/
• 1 imprimantă color
• 1 laptop
In școală nu avem imprmantă color, imaginati-vă cât este de necesară pentru activitățile de la clasă. Din punt de vedere contabil este foarte dificil să achiziționezi laptop, imprimantă și alte asemenea instrumente.
Susțineți-ne să realizăm spațiu de dialog „Oasis”, oaza de a școală în care să ne ascultăm reciproc, să creem împreună nu separat sau să respirăm „liniștea” necesară pentru a continua.

Demersuri realizate

Ce am făcut până acum?: Am renovat un spațiu, am reparat parchetul, pereții, am zugrăvit, am pus o tablă pentru activitățile de pregătire suplimentară/remedială cu elevii și diverse alte activități.
lipsa fondurilor ne-a oprit temporar visul, dar aflând prin Inspectoratul Școlar Județean Olt de această posibilitate-hartaedu- iata-ne aici!

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza Corabia
 • Localitatea Corabia
 • Persoana de contact: Grecu Florica
 • Telefon: 0766722272
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Florigrecu
Localizare

Bulevardul 1 Mai 5, Corabia, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Olt sau din regiunea Oltenia.