• Elevi impactați: 21 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Colonie Rm. Vâlcea
 • Nevoi menționate: Imprimantă, Videoproiector
Problema sesizată

Prin acestă alertă se doreste diminuarea abandonului scolar, precum si ajutarea copiilor defavorizati din judetul Valcea. Pentru directorul scolii Colonie Nuci acestă alertă reprezinta o sansa la educatie adusa familiilor nevoiase.
Scoala Gimnaziala Colonie Rm. Valcea se afla situată in zona de sud a municipiului Rm. Valcea - cartierul Colonie Nuci- la o distanța de aproximativ 11 kilometri de centrul orasului, in apropierea platformei industriale a Combinatului Chimic si a Uzinei de Soda.
Cartierul Colonie Nuci are o populatie numeroasa alcatuita din diverse grupuri entice: rudari, romi-gabori, romi-unguri, romi-caldarari si romi-inelari.
Populația școlară din aceasta zona este inscrisa la scoala nostra. Comunitatea dispune de un potential economic scazut, majoritatea populatiei provenind din randul grupurilor dezavantajate.
Lipsa locurilor de munca si a unor institutii (centre culturale, biblioteca) face ca populatia sa aibă un nivel cultural scăzut si sa fie foarte săracă.
Dorim o imprimantă, aceasta fiind necesara in vederea multiplicării fișelor de lucru pe care le folosim. O imprimanta este esentiala, pe această cale ne punem ultima speranță în acestă alertă. Susținerea dumneavoastră ne va oferi posibilitatea continuării învățării, fără ca elevii să simtă diferențe. Le va oferi elevilor încrede în școală că indiferent de contextul extern putem găsi resurse pentru a merge mai departe.
Elevii școlii noastre sunt copii buni cu spirit civic puternic dezvoltat.

Demersuri realizate

De-a lungul timpului s-au realizat diferite activități împreuna cu asociații locale, prin intermediul cărora am reușit să achiziționăm anumite echipamente necesare elevilor (rechizite, îmbrăcăminte/încălțăminte).
În unitatea noastră școlară a existat un xerox folosit de către toate cadrele didactice. Într-un timp, acesta s-a deteriorat, a trecut prin multe reparații, devenind, în final, nefuncțional.
Fiind o comunitate săracă majoritatea elevilor provenind din medii defavorizate (romi, familii monoparentale, părinți plecați în străinătate), nu au posibilitatea de a exersa nici acasa, iar ca viitori adulți nu vor face față cerințelor societății.
Calculatoarele pe care le avem sunt foarte vechi . Dispunem de conexiune la internet, dar nu acopera întreaga suprafata a cladirii așa că întâmpinam probleme în a ne conecta la internet pentru a putea face lecții atractive pentru elevi, ținând cont că ne aflăm în era digitalizării.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Colonie Rm. Vâlcea
 • Localitatea Ramnicu Valcea
 • Persoana de contact: Alexe Elena Sorina
 • Telefon: 0745379093
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: elena.alexe_165
Localizare

Colonia Nuci, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă