• Elevi impactați: 20 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Nr. 1 Luica
 • Nevoi menționate: Bănci&Scaune, Dulapuri & rafturi
Problema sesizată

Sala de clasă a elevilor din clasa a V-a, ar trebui să constituie un spațiu primitor, vesel și colorat în așa fel încât trecerea de la ciclul primar la ciclul gimnazial să fie una de neuitat.
În prezent, sala de clasă constituie un spațiu formal, iar cadrele didactice alături de conducerea unității și profesorul diriginte își doresc să transforme acest spațiu într-unul sigur, prietenos și inspirațional, pentru a oferi micilor elevi un mediu adecvat pentru învățare. De asemenea, se dorește transformarea spațiului pentru a atrage elevii care, de cele mai multe ori, provin din familii defavorizate.
În zilele noastre, școala nu mai reprezintă spațiul sobru în care se desfășoară activități educaționale, ci reprezintă locul în care elevul își petrecere majoritatea timpului învățând, explorând și interacționând cu restul elevilor, motiv pentru care ne dorim o școală prietenoasă a copiilor.
Sperăm, ca prin transformarea spațiului și creșterea acestuia, să se înregistreze și o creștere a calității învățării.

Demersuri realizate

Cu timpul, profesorii și elevii au mai încercat să realizeze anumite reparații prin intermediul proiectelor interdisciplinare, însă acest tip de soluție a fost unul temporar.
Generațiile trecute au achiziționat din fondul clasei draperii și diverse obiecte necesare într-o sală de clasă, iar acestea au fost păstrate atât cât s-a putut, în condiții optime, dar timpul și schimbul generațiilor și-au pus amprenta asupra acestora.

Detalii de contact
Localizare

Luica, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă