• Elevi impactați: 18 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:SCOALA GIMNAZIALA ESELNITA
 • Nevoi menționate: Bănci&Scaune, Dulapuri & rafturi
Problema sesizată

Problema clasei mele o reprezinta starea mobilierului scolar (mese si scaune pentru copii), mobilier de tip individual aflat in stare de degradare cauzata de folosinta indelungata si de vechimea mobilierului. Pandemia ne-a obligat sa ne reintoarcem catre mobilierul de tip individual pentru fiecare copil, pentru a pastra distantarea sociala, context in care am coborat din podul scolii mesele si scaunele pe care nu le retrăsesem din uz cu 5 ani în urmă.

Este important de mentionat ca prin proiectele si programele accesate de catre mine pentru clasa, am urmarit sa creez o clasa a viitorului, o clasa in care copiii sa se simta bine, sa aiba acces la tablete, internet si tabla smart, sa avem un mediu placut si provocator de invatare.

Din pacate, prin nici un program accesat, nu am avut ocazia sa solicit mobilier nou si adecvat pentru copii. Ma refer la mese modulare, care sa se poata regla in functie de varsta si inaltimea copiilor, care sa aiba suport pentru ghiozdan sau carti. In momentul de fata, noi folosim mese individuale vechi, care nu se pot modifica in functie de inaltimea copiilor, acestia nu au unde sa isi puna ghiozdanele (unii le asaza pe jos, altii pe marginea scaunului, dar acesta se rastoarna pe spate din cauza greutatii ghiozdanelor) sau cartile pe care nu le folosim zilnic, cu alte cuvinte nu au mobilier adecvat copiilor. Acest lucru nu doar ca nu defavorizeaza complet copiii dar creaza si un aspect vizual urat in clasa noastra frumos dotata.

Demersuri realizate

Prin ajutorul umanitar venit din Danemarca in urma cu cativa ani, scoala noastra a primit mobilier donat de acestia, dar un mobilier de tip dual (cate 2 copii la masa), destul de greu de carat si mutat atat de catre mine, cat si de catre copii. Eu am refuzat categoric acest tip de mobilier scolar care nu permitea un management potentat al clasei, nu permitea lucrul pe echipe si aplicarea de tehnici moderne de invatare, ci rigidiza complet abordarea mea didactica.

Desi am refuzat acest tip de mobilier dual, asta a fost ceea ce s-a primit in toata scoala, asadar am primit si eu si a trebuit să le utilizăm în clasă. Unele mese prezentau disfunctionalitati si se miscau continuu cand copiii scriau, așa că am folosit bucati de lemn pentru a le tine fixe. A fost un ajutor binevenit acest mobilier pentru laborator, nu insa si pentru clase. Am incercat sa accesez programe educationale finantate de entitati private, insa nu am avut voie sa comandam mobilier scolar. Parintii nu isi permit sa suporte un astfel de cost si nici scoala, asadar am ramas la stadiul despre care am povestit anterior.

Detalii de contact
Localizare

Eșelnița 227195, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .