• Elevi impactați: 130 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Liceul Teoretic "Șerban Voda", Slanic, jud. Prahova
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri, Imprimantă, Tablă interactivă, Tablete
Alte nevoi ale clasei
Tabletă grafică, Imprimantă color, laptop, tabla interactiva
Problema sesizată

Avem mare nevoie de următoarele dispozitive digitale la clasă: tablă interactivă, laptop, tabletă grafică, imprimanta color.

Cu ajutorul tablei interactive se va îmbunătăți calitatea procesului de predare-învățare pentru formarea unor competențe teoretice și practice mai temeinice. Utilizarea tablei interactive permite:

- continuarea proiectelor internaționale eTwinng, proiecte derulate cu parteneri din toate statele Uniunii Europene (elevii vor putea susține activitățile din cadrului proiectului, live, alături de ceilalți elevi parteneri, vor putea participa la seminarii online, webinarii cu scopul invățării utilizarii instrumentelor web2). In momentul de față, scoala noastră derulează peste 10 proiecte internaționale („For Water”, ”Media Literate, eTwinner” „Boost your body” „A clean environment, a healthy life!”, „Pandemic Stem”)

- continuarea evenimentelor de programare din cadrul „Meet and Code”: „Aventura începe cu Scratch!”, „Povești cu ozoboți”, „Puterea de a inova pentru o lume mai bună”.

- promovarea educației STE(a)M, abordarea curriculumului prin proiecte PBL

- predare-învățare interactivă de excepție, datorită mărimii ce permite vizualizarea clară pentru clase cu peste 30 de elevi; Poți să le predai orice pe aceste table. De la lecții de științe ale naturii, în care le explici cum au loc anumite experimente până la exerciții de tabla înmulțirii sau de scriere, orice tip de lecție poate fi predată într-un mod mult atrăgător pentru elevi“

- management mai bun al timpului, datorită accesării rapide a unor informații variate și de calitate;

- utilizarea mai lesne a noilor manuale în format electronic;

- utilizarea manualelor electronice în mod unitar, pentru evitarea dispersiei atenției precum se întâmplă în cazul utilizării tabletelor în mod individual;

- desfășurarea proiectelor on-line în cadrul clasei, în cooperare cu profesorii;

- îmbunătățirea relației părinți-elevi-cadre didactice în cadrul lectoratelor.

Activitățile principale sunt:

Tabla interactivă: lecții pe tabla interactivă la fiecare disciplină școlară; lecții de aprofundare la disciplinele de evaluare pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a și a VIII-a; activități on-line în proiecte școlare; lectorate cu elevii și părinții.

Tableta grafică: Lecții la fiecare disciplină (utilizarea acesteia de catre fiecare cadru didactic atunci cand doresc modificarea unei fise de lucru, retușarea fotografiilor folosite la predare etc., utilizarea acesteia în cadrul orelor on-line, unde elevii nu sunt în sala de clasă pentru a vedea tabla, pentru a vedea exemplificarea unui exercițiu matematic, aplicarea unei formule, scrierea unei litere de mână –la clasele mici). Cel mai important argument al folosirii tabletei grafice este derularea orelor pentru elevii cu CES. In cadrul liceului avem elevi cu deficiențe locomotorii, care nu se pot deplasa la școală în fiecare zi. Aceștia beneficiază de lecții on-line și de activități remediale. Dar acest proces este dificil de realizat atunci când elevul nu vede ce predă profesorul. Tableta grafică îi dă profesorului posibilitatea de a preda elevului de acasă, la fel de eficient ca în sala de clasă.

Aceste instrumente digitale nu au impact doar asupra elevilor din ciclul primar, ci prin prisma faptului ca avem în scoala elevi de la ciclul primar pana la ciclul liceal, ce invata in 2 schimburi, peste 400 de elevi de liceu vor putea beneficia, de acest mod interactiv si modern, de predare. Elevii de liceu nu sunt doar din orasul Slanic, ci de pe toata Valea Slanicului.

Demersuri realizate

La nivel de clasă, cu ajutorul părinților, am achiziționat un videoproiector, ecran de proiecție și imprimantă. Pe parcursul pandemiei am rezolvat problema echipamentului necesar pentru participarea la ore (donații tablete). De asemenea am realizat diferite proiecte pentru atragerea de resurse financiare, pentru modernizarea clasei, dar acestea nu oferă o sumă prea mare.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Liceul Teoretic "Șerban Voda", Slanic, jud. Prahova
 • Localitatea Slanic
 • Persoana de contact: Mînzicu Simona Valentina
 • Telefon: 0747119436
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: simona_valentina
Localizare

Strada Vasile Alecsandri, Slănic, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .