• Elevi impactați: 17 elevi
  • Grupa de învățământ: Ciclu primar
  • Urgența alertei: Urgenta
  • Unitatea scolara:LICEUL GEORGE ȚĂRNEA
  • Nevoi menționate: Rechizite, Tablă interactivă
Problema sesizată

Numele meu este Buleteanu Iuliana, sunt învățătoare la Liceul ,,George Țărnea” Băbeni, Județul Vâlcea, am o vechime de aproape 30 de ani în învățământ, perioadă în care nu am lucrat absolut niciodată fără material didactic aferent. La activ, predau în învățământul primar pentru 17 steluțe, aflate în clasa I. Clasa pregătitoare a fost foarte dificilă atât pentru ei, cât și pentru mine; am încercat și reușit să găsesc cât mai multe platforme atractive și interactive. Acum, pentru că am revenit în plan fizic, mi-aș dori să îi ajut să-și dezvolte mai mult și mai mult aptitudinile. Încă au nevoie de concentrare maximă, de lucru în echipă și de a vizualiza imagini și videoclipuri la o calitate bună. Imaginația lor este foarte bogată, reușesc să creeze orice din orice lucru mic, vor să afle mult mai multe de ce este prezentat în manual, își doresc să călătorească prin noțiuni, în adevăratul sens al cuvântului.

Clasa mea a fost dotată în întregime din fondurile mele personale; eu am achiziționat videoproiector, imprimantă, costume populare, costume de dans, uniforme școlare, etc; sau cu ajutorul Narada și Life Education for All: laptop, tablete. Din păcate, liceul nu a fost dotat până acum cu niciun dispozitiv de tehnologie înaltă la ciclul primar, învățarea se realizează doar din manuale, sub formă de reguli și "rețineți," dar fără a dezvolta și alte înțelesuri sau de a-l transpune în realitate. Cu toate acestea, aș dori să îmbunătățesc modul de desfășurare al activităților de la clasa mea deoarece copiii sunt dornici, au câștigat premii și sunt extrem de ambițioși cu privire la depășirea propriilor puteri, vor să dovedească faptul că ei nu sunt etichetați ca fiind ,,lost generation”, ci ,,welcome generation”.

Nu în ultimul rând, doresc să precizez alerta mea, mai exact nevoia clasei mele și anume:

o tablă interactivă pentru a le dezvolta copiilor mei capacitatea de a înțelege cu ușurință toate noțiunile și informațiile aferente - clasa noastră este dotată doar cu tablă cu marker, iar videoproiectorul achiziționat de mine este utilizat de aproximativ 8 ani, iar semnele de uzură și calitatea precară a imaginii au început să apară încă de acum 2 ani;
rechizite pentru copii - din păcate cei mici nu au ajuns în posesia lor;

Demersuri realizate

După cum am precizat anterior, am realiat toate demersurile necesare în achiziționarea minimului necesar elevilor mei prin intermediul Narada și Life Education for All sau donații din campanii de licitație a operelor de artă ale copiilor, iar din banii strânși am reușit să achiziționăm tablete, boxe, laptop și mouse.

Copiii au fost extrem de încântați de faptul că au putut să ajute la amenajarea sălii și achiziționarea de tablete, iar părinții au contribuit de asemenea, în cadrul acestei licitații, cumpărând obiectele create de diferiți copii.

În orașul nostru, am încercat să comunic și să cer ajutor mai multor agenți economici, și ONG-uri, însă fără succes, din cauza pandemiei sau problemelor financiare. Din fondurile și eforturile proprii am încercat să cumpăr necesarul clasei, de a o amenaja eficient și atrăgător în coformitate cu programa școlara care să vina în beneficiul elevilor, dar și de a utiliza tehnologia la o performață ceva mai înaltă prin achiziționarea videoproiectorului, imprimantelor, recuzite școlare, cărți și obiecte artistice, utilizarea platformelor educaționale pe care le pot utiliza doar cu abonament plătit lunar, etc.

Detalii de contact
Localizare

Strada Dragoș Vrânceanu 34, Băbeni, România

1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
  • Ana Dragutescu
    mai 11, 2022 at 4:20 pm

    Va sustin deoarece stiu ca sunteti un cadru didactic implicat si veti face o treaba minunata cu elevii

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .