• Elevi impactați: 60 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Chilii- structură a Școlii Profesionale, comuna Valea Ursului
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri
Problema sesizată

Școala noastră situată în mediul rural, la aproximativ 25 de km de orașul Roman depune eforturi pentru a asigura o educație de calitate în ciuda dificultăților de tot soiul întâmpinate. Ne dorim să asigurăm elevilor noștri șansa unui viitor mai bun, să le lărgim orizontul așteptărilor.

Majoritatea elevilor provin din familii care trăiesc din ajutor social sau câștigă venituri din agricultură, iar părinții, aproximativ trei sferturi, au doar 8 clase sau sunt nici măcar atât. Din acest motiv, copiii nu sunt obișnuiți să aibă aspirații înalte, să își dorească să aibă meserii bine plătite și să iși depășească condiția. La școală încercăm să le arătăm că pot, că viitorul lor e în mâinile lor, că cine este perseverent reușește în viață.

Din nefericire, din școala noastră lipsesc calculatoarele (acum aproximativ 15-17 ani în urmă școala a primit calculatoare, însă acestea au devenit nefuncționale și depășite de timp) sau laptopurile pentru ca elevii să aibă șansa de a desluși tainele acestor dispozitive, mai ales că planul-cadru pentru gimnaziu propune si studiul disciplinei Informatică și TIC. Momentan, profesorul care predă această disciplină folosește doar laptopul personal pentru a le arăta elevilor ceea ce prevede programa școlară.

Ne dorim să avem măcar 4 laptopuri (lipsa spațiului face ca mai multe calculatoare să nu avem unde să le așezăm) pe care să le utilizăm la orele de informatică și TIC pentru ca elevii să poată și exersa, dar și la celelalte discipline pentru a îmbunătăți calitatea actului didactic.

Demersuri realizate

În urmă cu 15-17 ani au fost primite calculatoare, dar majoritatea s-au defectat, iar cele 2-3 rămase sunt depășite de timp și ne lipsește și spațiul pentru a le instala într-una din sălile de clasă. Din acest motiv și din simț practic ne dorim laptopuri, nu calculatoare, ele fiind mult mai mici, ușor de transferat de la o clasă la alta. La acest moment, la nivelul conducerii școlii coordonatoare se caută soluții pentru a identifica surse de finanțare pentru achiziționarea de calculatoare și laptopuri pentru toate școlile din comuna, problema aceasta fiind una existentă în toate structurile, însă costurile sunt ridicate.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Chilii- structură a Școlii Profesionale, comuna Valea Ursului
 • Localitatea Chilii
 • Persoana de contact: SIMON ȘTEFANIA
 • Telefon: 0751037917
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: stefaniastefy
Localizare

sat Chilii, comuna Valea Ursului

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă