• Elevi impactați: 24 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Sascut
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri
Problema sesizată

Elevii clasei a VI-a de la Școala Gimnazială Sascut au nevoie de un laptop performant!

Sunt profesor de matematică de aproape  un sfert de veac; 24 de ani de vechime am în învățământ, ca să fiu mai exactă. În anul 2021 am acceptat provocarea de a învăța și dea a crea resurse educaționale deschise cu care am alcătuit lecții interactive pe platforma de educație remedială NaradiX.

În aceeași perioadă, școala la care predau desfășura un proiect cu Narada în urma căruia câțiva dintre noi am primit câte o tablă smart interactivă. Elevii clasei a VI-a, unde sunt dirigintă, au beneficiat de aceste dotări deoarece domnul director a considerat că ar fi corect să primesc una din table în urma colaborării mele pe platforma NaradiX.

Însă pentru a te folosi de o astfel de tablă ai nevoie și de un laptop. Școala a reușit să ne pună la dispoziție laptop-uri cu care ne-am străduit tot anul trecut să ne facem meseria. Însă laptop-urile nu sunt performante, sunt modele mai puțin performante, iar în medie conectarea la Google Classroom, platforma pe care s-au făcut ore online, dura 20 de minute. De curând până și tastatura laptop-ului pe care lucram eu s-a defectat.

Oricât de performante și inovative sunt aceste table interactive, ele nu pot fi folosite fără a fi conectate la un laptop. Astfel că în plin început de nou an școlar avem o tehnologie ultramodernă pe care nu o putem folosi din cauza unor astfel de lipsuri de bază pentru care nu există bugete.

De aceea rog pe cei care ne pot ajuta, să vină spre noi cu acest dar și să readucă bucuria și învățământul modern în clasele noastre.

Demersuri realizate

Administratorul de sistem al școlii a verificat funcționalitea laptopului și a concluzionat că defecțiunea nu s-a produs în urma unei căzături sau loviri, dar nu a putut face ceva pentru a-l salva.

Elevii mei din clasa a VI-a sunt copii serioși, silitori și cu care mă mândresc! Trei din ei au primit calificativul Excelent pentru anul școlar trecut, deci condițiile online nu i-au impiedicat să nu exceleze. Anul trecut a fost cu mult mai greu pentru ei pentru că abia trecuseră la gimnaziu, s-au despărțit de d-na învățătoare, iar pandemie fiind, nu au avut o petrecere de final de ciclu primar.

Eu, mama lor de la școală,  vă rog să le înfrumusețați viața de școlari!

Detalii de contact
Localizare

Strada Principală 607520, Sascut, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 28/10/2021, DELOITTE CONSULTANTA SRL , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 3.000 lei, exprimată prin Bunuri & Servicii.
  Elevii clasei a VI-a de la Școala Gimnazială Sascut au nevoie de un laptop performant
  Despre intervenție:

  Cu noul laptop, Botezatu Nadia poate ține ore online de matematică, dar și ore extra de pregătire pentru evaluarea națională pentru elevii de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială din Sascut, Bacău.

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .