• Elevi impactați: 13 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Bazna
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri, Videoproiector
Alte nevoi ale clasei
Stick Internet
Problema sesizată

Mă numesc Alexandra Ganea și sunt profesor itinerant / de sprijin la Centrul Școlar de Educație Incluzivă, Mediaș.

Sunt mai bine de 12 ani de când lucrez cu copii cerințe educaționale speciale din comunitatea rurală Bazna.
Munca cu această categorie de elevi, împreună cu situația pandemică în care ne-am regăsit forțat, m-a impulsionat să descopăr și să folosesc cu succes metode compensatorii eficace prin aplicații interactive în mediul digital. Acest lucru l-am desfășurat cu ajutorul tablei interactive, pe care am achiziționat-o în cadrul unui proiect. Restul dotărilor, achiziționate din buget propriu, în urma utilizării accentuate au cedat. Așadar, ar fi de real folos înlocuirea lor cu altele de generație mai nouă. Este vorba despre un laptop și un videoproiector.
Mai mult, acest kit în tehnologia la clasă, poate facilita și interconecta activitățile susținute în toate proiectele active eTwinning, în care instrumentele Web 2.0 sunt facilitatori în recuperarea psiho-ducațională a elevilor cu CES.

Demersuri realizate

Deși am înaintat aceste cerințe în Referatele de necesitate din anii școlari precedenți, precum și în orice listă de nevoi care s-a inițiat și completat la nivel de școală, eforturile au fost lipsite de răspunsuri pozitive.
S-a resimțit progresul educațional al beneficiarilor de program de sprijin adaptat, când au primit tablete sau când li s-a asigurat conexiunea la mediul de învățare tip "blended" cu ajutorul și din partea părinților, prin smartphone-uri, însă continuitatea procesului este deocamdată întreruptă.
Singura posibilitate de utilizare a aparaturii digitale a rămas fie prin dispozitivele personale ale elevilor și a cadrului de sprijin, fie prin intermediul unui laptop și video-proiector din dotarea Școlii (care nu sunt mereu la dispoziția Clasei de sprijin.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Bazna
 • Localitatea Bazna
 • Persoana de contact: Ganea Alexandra
 • Telefon: 0741546891
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: AleGanea
Localizare

Str. Bisericii 1, Bazna, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 09/09/2022, KIKLAB , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 7.000 lei, exprimată prin Bunuri & Servicii.
  Clasa de sprijin de la Școala Gimnazială Bazna, jud. Sibiu are nevoie de echipamente electronice
  Despre intervenție:

  Agenția de marketing KIKLAB a venit în ajutorul clasei de sprijin de la Școala Gimnazială Bazna, jud. Sibiu, donând un laptop și un videoproiector. Aceste dispozitive vor fi folosite pentru a facilita și interconecta activitățile susținute în toate proiectele active eTwinning.

   

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Sibiu sau din regiunea Transilvania.