• Elevi impactați: 16 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială "Explorator Teodor Gheorghe Negoiță" Sascut
 • Nevoi menționate: Tablă interactivă
Problema sesizată

Clasa a II-a de la Școala din Sascut, Bacău are nevoie de o tablă interactivă!

Sunt profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială Sascut, iar anul acesta împart cu "albinuțele mele vesele"( clasa a II-a) momentele frumoase, dar și mai grele, ale transformării prin învățare. Sunt adepta unei învățări prin implicare și responsabilizare, prin creare de contexte noi, atractive, stimulatoare pentru învățare.

Ultimii doi ani ne-au făcut să ne depășim limitele, să ne adaptăm unor contexte de învățare neexperimentate, și, chiar dacă eram la începutul vieții de școlar, ne-am descurcat destul de bine. Consider că munca în echipă, pe grupuri mici, antrenarea în proiecte contribuie la formarea de comportamente pozitive, comunicare eficientă și constructivă, dar, mai ales, la concretizarea noțiunii de NOI, CLASA ALBINUȚELOR VESELE.

De la începutul școlii online, cu ajutorul părinților și a școlii, toți elevii au avut dispozitive cu ajutorul cărora au putut participa zilnic la orele  desfășurate pe platforma Google Classroom. În clasă, continuăm activitatea de utilizare a manualelor și resurselor digitale, atractive și captivante pentru elevii de 8-9 ani, explorăm locuri, medii de viață, vizionăm documentare. Ne-am implicat în desfășurarea unui proiect eTwinning, cu alte 8 țări, pe temă ecologică, tehnologia făcând posibile întâlnirile între parteneri, exersarea comunicării în limba engleză.  Experimentând aceste modalități de învățare, ne dorim să facem un pas înainte, să fim părtași la experiențe și schimburi de bune practici. Doar așa putem deveni adulții responsabili de mâine.

Implinirea dorinței noastre ar fi posibilă prin intermediul unei table interactive, care să completeze dotările existente din clasă și școală.

Demersuri realizate

Înca din clasa pregătitoare, colectivul de părinți a achiziționat o tablă albă, magnetică și o imprimantă multifuncțională, ambele de mare necesitate. Mulțumită unei persoane care ne-a pus la dispoziție, pe un timp limitat, un videoproiector, proiectez la fiecare oră conținutul lecției pe tabla magnetică, rezolvând astfel sarcinile de lucru direct pe pagină, elevii având un permanent reper de autoevaluare.

Ce ne-a trezit dorința de a lucra pe o tablă smart? Lucrurile minunate pe care le-am văzut la colegii noștri de gimnaziu, care, în urma participării la proiectele Narada, au primit astfel de table. Suntem încă mici, dar avem dorințe și aspirații mari! Veniți alături de noi în îndeplinirea acestora!

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială "Explorator Teodor Gheorghe Negoiță" Sascut
 • Localitatea Sascut
 • Persoana de contact: Răuță Lenuța
 • Telefon: 0724477630
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: lenusrauta
Localizare

Sascut 607520, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Subscription Form (#6)