• Elevi impactați: 70 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială „Dimitrie Brândză” Viișoara
Alte nevoi ale clasei
Microscop
Problema sesizată

Elevii de la Școala Gimnazială „Dimitrie Brândză” Viișoara, Botoșani nu dispun de mijloace de învățământ specifice pentru disciplina biologie, cu atât mai puțin de un laborator de biologie/științe. Mijloacele de învățământ existente în școala sunt foarte puține, iar cele existente sunt într-o stare precară. Pentru a diversifica activitățile desfășurate la orele de biologie, precum și pentru a înțelege și a avea o imagine clară asupra alcătuirii organismului vegetal, animal și uman, elevii ar avea nevoie de un microscop profesional. Existența lui ar conduce la o mai bună înțelegere a organizării organismului viu. Din păcate, prețul unui microscop profesional este foarte mare (peste 4000 lei), iar școala nu își permite achiziționarea acestuia. În mod normal, orele de biologie trebuie să se desfășoare într-un spațiu special amenajat astfel încât procesele și fenomenele biologice să fie pe deplin înțelese. Din păcate, elevii acestei școli nu dispun de un asemenea spațiu. În calitate de profesor de biologie am încercat să suplinesc pe cât posibil lipsa laboratorului, încercând să aduc materialele proprii.

Demersuri realizate

Pentru a suplini lipsa microscopului din școala, am cumpărat din bugetul personal un microscop cu mai puține caracteristici astfel încât elevii să deprindă abilități de lucru cu microscopul. Cu toate acestea, încă se simte lipsa unui microscop profesional care permite mărirea mult mai mare a imaginii și implicit înțelegerea mai bună a alcătuirii organismelor vii.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială „Dimitrie Brândză” Viișoara
 • Localitatea Botosani
 • Persoana de contact: Hurmuz Andreea Despina
 • Telefon: 0749890576
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: DespinaHur
Localizare

Viișoara 717455, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă