Problema sesizată
Sala de sport a liceului este numită impropriu așa, deoarece nu corespunde în nici un caz ideii de „sală de sport”. Cu un spalier vechi pe perete și câteva bănci de lemn, cu greu se poate face educație fizică aici. Iarna se stă predominant in sălile de clasă, deci nu se poate numi asta educație fizică.
Având entuziasmul vârstei, un grup de elevi a avut inițiativa de a face un necesar de dotări și de a întocmi un buget. Ca de obicei, nu suma este copleșitoare, ci faptul că fiind un liceu din mediul rural, resursele sunt reduse, comuna fiind sărăcită de multă vreme. Ar fi necesare câteva tipuri de materiale specifice și poate un var pe pereți, pentru ca elevii să aibă ore decente la această disciplină. Le-am promis că vom profita de orice oportunitate și vom încerca să aducem sala de sport la nivelul de „utilizabilă”.
Pentru a atinge acest obiectiv, avem lista de materiale pe care ei au întocmit-o, după lungi deliberări și dezbateri:
Capra gimnastica - 1 buc.
Lada gimnastica - 1 buc.
Banca gimnastica - 2 buc.
Saltea - 4 buc.
Minge fotbal - 2 buc.
Minge baschet - 2 buc.
Minge volei - 2 buc.
Minge handbal - 2 buc.
Set conuri - 3 buc.
Set jaloane - 1 buc.
Corzi - 5 buc.
Trambulina - 1 buc.
Set benzi tractiune - 1 buc.
Set garduri atletism - 1 buc.
Banca multifunctionala de forta - 1 buc.
Set gantere - 1 buc.
Bara tractiune fixa - 1 buc.
Set sac box cu manusi si suport - 1 buc.
Aparat fitness - 1 buc.
Set masa tenis, palete si mingi - 1 buc.
Mingi medicinale - 2 buc.
Bicicleta orizontala - 1 buc.
Acestea sunt materialele pe care ei le-au propus pe lista pe care au întocmit-o cu entuziasm. Desigur, măcar o parte dintre ele dacă ar exista, orele de educație fizică s-ar desfășura mult mai bine și mai folositor pentru copii. Dat fiind că ei au conceput proiectul inițial și bugetul, sunt sigură ca bucuria lor ar fi uriașă.