Problema sesizată
Liceul de Arte „Victor Giuleanu”, Râmnicu Vâlcea este singurul liceu vocațional cu învățământ integrat la clasele I-XII care:
- începe în școala noastră la clasa pregătitoare, prin învățarea instrumentelor muzicale;
- oferă pregătire de specialitate în profilul muzical, arte plastice şi cultură generală;
- dă orașului prestigiu și anvergură culturală;
- constituie o pepinieră pentru Filarmonica Ion Dumitrescu;
- îi motivează pe tinerii absolvenți să se întoarcă în oraș, după terminarea studiilor universitare de specialitate, ca profesori ai liceului sau ca interpreți în orchestra sau corul filarmonicii;
- se bazează pe o tradiție muzicală și plastică existentă în oraș încă din perioada interbelică;
- oferă copiilor talentați, cu mijloace materiale reduse, posibilitatea de a-și valorifica talentul;
- reprezentăm o soluție de continuare a învățământului vocațional pentru elevii din județul Olt – care au învățământ vocațional până la clasa a VIII-a;
- liceul dispune de întregul material curricular (planuri de învăţământ, programe şcolare, ghiduri de aplicare, îndrumătoare);
Elevii liceului de la specializarea Muzică au o activitate intensă, prin participările la sute de concursuri unde au obținut punctaje maxime, acest lucru fiind vizibil pe pagina de Facebook a școlii și în ziarele locale. De asemenea evenimentele culturale și parteneriatele cu diferite instituții școlare și nu numai, se bucură de prezența lor. În prezent liceul se mândrește cu prestigiul elevilor care au absolvit și își exercită vocația în instituții de specialitate atât din țară cât și din străinătate.
Obiectivul școlii este acela de a achiziționa un pian cu coarde deoarece în ultima vreme numărul elevilor a crescut, iar pregătirea lor pentru olimpiade, concursuri naționale și internaționale necesită dotarea cu un astfel de instrument.
În dotarea școlii se află două săli de festivități. În sala de festivități ce poartă numele de "Ionel Geantă" există un pian vechi cu coarde de 35 de ani, iar în sala nou amenajată de festivități "Irina Șațchi", există o pianină veche. Am avea nevoie aici de un astfel de pian cu coarde. Mai multe pianine mecanice vechi există în cabinetele profesorilor care predau disciplina Pian, pentru studiul individual al elevilor.
Motivul principal pentru care dorim să achiziționăm un pian cu coarde este legat de calitatea sonoră, mult mai diversă și mai bogată. Mai ales pentru profesioniști, acest lucru este foarte important, pentru a putea crea nuanțe și subtilități sonore. Sunetul este mult mai bun decât în cazul unei pianine, iar dispunerea coardelor pe orizontală oferă o susținere mai bună în cazul notelor care trebuie repetate rapid. Calitatea sunetului este superioară față de cea a pianului digital; valoarea acestuia nu se depreciază atât de ușor, mai ales dacă este bine îngrijit, poate funcționa chiar și peste 20 de ani.