Problema sesizată
Ma numesc Toma Madalina si sunt profesor de geografie la Scoala Gimnaziala Sascut, cu o vechime de 15 ani in invatamant!
Școala Gimnazială Sascut, "mezina" școlilor din comună, a fost construită spre finalul anilor '70, începutul anilor '80, fiind inaugurată in anul 1982. Personalități marcante precum Ioan Athanasiu (n.27 aprilie 1868, Sascut, d.20 iulie 1926, București) medic veterinar și fiziolog român, membru corespondent al Academiei Române, sunt la loc de cinste in istoricul cultural al comunei. Din relatările primilor profesori și dascăli care au educat încă de la început generații de copii (amintim aici, înv. Costea Nicolae, Tofan Constantin, prof. Coman Lenuța, Gruber George, Turcu Georgeta, Corobană Elena), școala dispunea de trei laboratoare complet utilate: fizica, chimie și biologie.
Astazi, recent renovată si modernizată, laboratoarele CDI, AeL, sala de sport si baza sportivă de aproximativ 2000 m2 completează resursele didactice puse la dispoziția elevilor. Din toate dotarile care s-au facut in scoala, a ramas in urma un laborator de geografie care sa fie dotat cu un kit educational necesar orelor de geografie, in special harti care ajuta elevii in decoperirea Geografiei si a mediului in care traiesc si isi desfasoara activitatea! Geografie este o disciplina care nu poate exista fara un suport geografic , elevii nu pot intelege fenomene si procese din orizontul local si de pe glob fara a vizualiza si lucra practic pe o harta!
Scoala are nevoie stringenta de un set de harti fizice si de unul politice! Nivelul de cunoastere al geografiei s-ar imbunatati simtitor in randul elevilor cu ajutorul hartilor geografice! Orele de geografie ar fi mai atractive si copii ar invata de placere geografia! Cu ajutorul hartilor se pot realiza la nivelul scolii concursuri de cunoastere a geografie, de identificare a tarilor si capitalelor Lumii, de recunoastere a Unitatilor de relief de pe continente si din Romania!
Cu totii ne aducem aminte ce satisfactie aveam cand reuseam sa descoperim la harta ceea ce in invatasem ! Ochii copiilor vad lumea si tara noastra la scoala, pe harti geografice, motiv pentru care este necesare ca acestea să existe în școli la o calitate optimă.