Problema sesizată
Un copil cu tulburări de comunicare va întâmpina probleme când va vrea să comunice cu ceilalți, deoarece este posibil să nu înțeleagă anumite sunete sau să nu le poată pronunța. De asemenea, copilul poate întâmpina dificultăți în alegerea și ordonarea cuvintelor, precum și a structurării unei propoziții sau fraze.
Din pacate, evoluția numărului de copii cu probleme logopedice și emoționale în ultimii ani este în creștere iar unitățile școlare trebuie să caute metode de lucru moderne și eficiente pentru a ameliora această situație.
Logopedul adoptă strategii adaptate pentru fiecare afecțiune în parte. Acestea pot include:
- activități de intervenție lingvistică: aceste activități construiesc abilități într-o varietate de moduri, inclusiv modelarea și oferirea feedback-ului copiilor. Logopedul ar putea folosi imagini și cărți sau terapie bazată pe joc, dar și exerciții de limbi străine.
- terapia articulară: logopedul pentru copii modelează sunetele cu care copilul are probleme. Aceasta ar putea include demonstrarea modului în care trebuie mutată limba pentru a crea sunete specifice.
- tratamentul de hrănire și înghițire: logopedul învață copilul exerciții prin care își poate întări mușchii gurii. Acestea ar putea include masaj facial, dar și exerciții diferite de limbă, buze și maxilar. Logopedul pentru copii ar putea, de asemenea, să utilizeze diferite texturi alimentare pentru a încuraja conștientizarea în timpul mesei și înghițirii.
S-a dovedit că logopedia are cel mai mare succes atunci când începe încă din stadii incipiente. Logopedia poate îmbunătăți comunicarea și poate stimula încrederea în sine, extrem de importante pentru dezvoltarea armonioasă a unui copil.
Logopedul poate ajuta copiii să învețe să vorbească mai clar, lucru care îi face să se simtă mai încrezători și mai puțin frustrați atunci când vorbesc cu alte persoane. Totodată, pot apela la un logoped pentru copii și cei care au probleme de limbă din punct de vedere social, emoțional și academic.
O altă problemă pe care o poate trata logopedul este dislexia. Terapia prin vorbire îi ajută pe copii să audă și să distingă sunete specifice. Acest lucru poate îmbunătății abilitățile de citire, de înțelegere și poate încuraja copiii să citească.
In acest sens avem nevoie și ne-ar fi de mare ajutor o oglindă care să diversifice metodele și să permită îmbogățirea resurselor didactice de lucru cu copiii cu probleme de vorbire.
Aceasta oglinda este special echipată cu un touch capacitativ, ecran Full HD 1080, impreuna cu o camera HD, ce contribuie la detectarea miscarilor, dar si un microfon si boxe incorporate, pentru un maxim de interactiune si dinamism in timpul activităților.
Oglinda inteligenta permite rularea aplicatiilor specifice și nu numai, iar cu ajutorul camerei HD integrata poate ghida asupra executiei corecte. Deoarece oglinda are o dimensiune compacta si foarte subtire, poate fi amplasata pe un perete sau rezemata pe podea cu ajutorul suportului propriu. Designul unei astfel de oglinzi inovative este minimalist, de tipul echipamentelor smarthouse, ceea ce face ca integrarea acesteia să fie realizata cu usurință în cadrul oricărui cabinet. De asemenea, oglida, permițând conectarea la internet, poate fi utilizată și de profesorul consilier școlar, profesorul de dansuri, balet sau de către celelalte cadre didactice la diferite activități.