Problema sesizată
Oricine ar putea crede că o școală ”din buricul târgului” nu duce lipsă de nimic și că elevii de aici sunt cei mai norocoși, pentru că trăiesc la mal de mare, într-un oraș dezvoltat, într-o comunitate care le oferă toate condițiile pentru ca actul educațional să se desfășoare în cele mai bune condiții, la cel mai înalt nivel și în așa fel încât toți copiii să aibă acces la educație. Iată că nu este așa!
Școala Aurel Vlaicu, Constanța, deși, da , este la mal de mare, nu le poate oferi copiilor săi condiții moderne și interactive de învățare. Școala dispune de 26 de săli de clasa și 4 videoproiectoare achiziționate prin bunăvoința părinților și a unui ONG, Asociația Dascălii Schimbării. Școală de cartier, cu populație preponderent de etnici și de copii din familii defavorizate, indiferent de solicitările făcute către primărie, strigătele de ajutor în acest sens au rămas ani la rândul fără răspuns, deși TOȚI COPIII AU ACELEAȘI DREPTURI și ar trebui să aibă aceeași șansă la o educație de calitate.
În calitate de diriginta a clasei a VI-a C din școală (sunt in aceasta scoala doar de un an), doresc sa pun la dispozitia elevilor mei posibilitatea de a face scoala la standarde europene. Anul trecut am reusit achizitionarea unui videoproiector la clasa si as dori sa le pot oferi sansa de a avea o tabla inteligenta si fiecare dintre ei acces la o tableta. Educatia nu este o opțiune, educatia este un drept al fiecarui copil, iar eu , ca adult, am obligatia sa le ofer educatie de calitate.