• Elevi impactați: 528 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:ȘCOALA GIMNAZIALĂ "NICOLAE TOMOVICI-PLOPȘOR"
 • Nevoi menționate: Electronice
Problema sesizată

Școala Gimnazială Nicolae Tomovici-Plopșor are în subordine 6 structuri situate în locații diferite, în sate diferite, de pe raza comunei Plopșoru, județul Gorj. Aici învață 401 elevi și 127 de preșcolari. Problemele și neajunsurile sunt multe, iar ajutor financiar nu prea primim din nicio parte. Baza materială nu a fost modernizată de mult timp. O parte dintre elevii noștri provine din familii sărace. Pe de altă parte, școala nu le poate oferi deschidere către nou prin modernizarea spațiului școlar: laboratoare de științe nu există, cabinete nici atât, fondul de cărți din bibliotecă este vechi, calculatoarele sunt defecte, imposibil de folosit. Astfel, în această perioadă de dezvoltare a societății, copiii simt nevoia de modernizare, de inovație, de util, pentru a se pregăti pentru viață, pentru viitor. Credem că o mare necesitate ar fi existența unor table interactive și a unor calculatoare.  Acestea ar facilita accesul copiilor la o educație modernă și i-ar pune în legătură cu noul.

Procesul de predare a devenit anevoios, dacă ne raportăm la cerințele societății actuale. Elevii au nevoie de schimbări care să îi pună în legătură cu societatea actuală, cu piața muncii și cu noile tehnologii. Credem că o schimbare i-ar scoate din rutină și le-ar oferi motivație pentru învățare.

Demersuri realizate

În acest moment, o structură a școlii a primit finanțare, de un an, pentru derularea unui program afterschool pentru un grup de elevi care fac parte din familii sărace. Programul se va continua și an acesta. Școala a primit un laptop și o imprimanta multifuncțională.

De asemenea, am reușit să obținem niște tablete din partea Primăriei și a Inspectoratului Școlar Județean, în perioada de predare online.

Am solicitat ajutorul autorităților locale pentru dotarea de laboratoare și a bibliotecilor. Am primit mobilier pentru o bibliotecă, dar nu este suficient. Cabinetele de informatică sunt nefuncționale.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: ȘCOALA GIMNAZIALĂ "NICOLAE TOMOVICI-PLOPȘOR"
 • Localitatea Plopsoru
 • Persoana de contact: CRISTINA Iriza
 • Telefon: 0761632543
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Criste1980
0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica