• Elevi impactați: 200 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnaziala Vacareni
 • Nevoi menționate: Teren de sport
Problema sesizată

Terenul de sport se prezinta intr-o stare de degradare care ingreuneaza desfasurarea orelor de educatie fizica sau practicarea sportului de catre elevi in timpul liber. Un teren corespunzator pentru practicarea sporturilor trebuie sa fie amenajat cu dale cauciucate sau gazon artificial, astfel incat sa ofere protectie elevilor si profesorilor in timpul orelor de educatie fizica. Sportul și educația fizică contribuie în mod esențial la dezvoltarea fizică armonioasă, menținerea stării de sănătate la cote optime precum și la întărirea spiritului de echipă și a celui de competiție. De aceea, practicarea sportului de către tineri este o necesitate imperativă ale cărei beneficii pe termen scurt mediu și lung sunt foarte însemnate.
Având in vedere faptul că tinerii sunt din ce în ce mai atrași de activități statice (computer, filme etc) în detrimentul celor care implică sport și mișcare, este necesară implementarea unor măsuri care să contribuie la atragerea tinerilor către activitățile sportive.
De aceea, amenajarea unor terenuri multisport în aer liber, în condiții calitative ridicate și care oferă o siguranță maximă practicanților este oportună și prezintă multiple avantaje:
- asigurarea unor condiții calitative ridicate pentru practicarea handbalului și minifotbalului sporturi care atrag din ce în ce mai mulți tineri localitate;
- asigurarea atragerii tinerilor către mișcare în aer liber în detrimentul activităților sedentare prin crearea unor terenuri de sport la nivelul celor mai ridicate standarde existente în domeniu;
- adăugarea unui plus de valoare însemnat pentru complexele sportive ale siturilor studiate.
În vederea asigurării unor condiții optime pentru dezvoltarea anumitor sporturi se dorește realizarea unui teren de sport multifuncțional cu gazon sintetic care va fi amplasat în incinta unității scolare.

Demersuri realizate

Insuficienta fondurilor a facut imposibila realizarea unor lucrari de amenajare ale terenului de sport. Au fost facute solicitari catre Compania Nationala de Investitii prin UAT Comuna Vacareni, insa solicitarea a ramas fara raspuns. Scoala nu are fonduri proprii pentru realizarea unei investitii intr-o singura transa.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Scoala Gimnaziala Vacareni
 • Localitatea Vacareni
 • Persoana de contact: Toma Victoria
 • Telefon: 0752183975
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: TomaV1923
Localizare

Str. Științei 10, Văcăreni, România

4 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

4 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Mocanu tiberiu
  mai 13, 2022 at 4:25 pm

  Va sustin deoarece copii au nevoie sa isi desfasoare activitatea sportiva intr-un spatiu sigur.

 • Dudu Dorina
  mai 12, 2022 at 9:44 am

  Este satul meu natal fica mea învață aici, iar unitatea de învățământ are cadre didactice de admirat.

 • Badea Galina
  mai 11, 2022 at 5:07 pm

  Susțin școlile din mediul rural!

 • Elly Marley
  mai 11, 2022 at 4:19 pm

  Va susțin deoarece și sportul este important.

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Tulcea sau din regiunea Dobrogea.

Subscription Form (#6)

Cazuri similare în care te poți implica