• Elevi impactați: 40 elevi
 • Grupa de învățământ: Preșcolar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Romanu - Grădinița cu program normal Romanu, comuna Romanu, județul Brăila
 • Nevoi menționate: Amenajări Interioare, Bănci & Scaune, Corpuri de clasă
Problema sesizată

Într-o comunitate cu resurse financiare reduse, in care familiile își permit cu greu să petreacă timp de calitate cu copii, grădinița noastră se poate transforma într-o oază de relaxare, de recreere și timp prețios alături de colegi. Îmbinarea activităților instructiv-educative din grădiniță, cu cele de odihnă, recreere și relaxare, garantează în timp succesul actului educațional și stabilitatea emoțională a copiilor.
Clădirea Grădiniței cu program normal din comuna Romanu, adăpostește 2 grupe de preșcolari și clasa pregătitoare din comună. Întrucât grădinița nu dispune de niciun loc de joacă, exterior sau interior, considerăm necesara realizarea unui spațiu special amenajat în holul grădiniței, care să îmbine relaxarea si odihna cu joaca constructivă. Oricât de mult s-ar strădui educatoarele să diversifice activitățile preșcolarilor, micuții sunt permanent atrași de locuri special amenajate cu mobilier specific.
Spațiile special amenajate pentru copii implică costuri mari, pe care unitatea noastră nu și le poate permite, motiv pentru care solicităm sprijinul dumneavoastră.
Spațiul de relaxare ar trebui să acopere necesarul mediu al unei grupe de preșcolari și să conțină: 1-2 covoare, diverse modele de bănci, scaune, canapele, fotolii, mese, perne decorative - frumos colorate și adaptate vârstei preșcolare.

Ne dorim să oferim copiilor din grădinița noastră un spațiu prielnic, atractiv, cu mobilier util și accesibil.

Demersuri realizate

Până în prezent, preocuparea conducerii s-a concentrat pe asigurarea dotărilor necesare din sălile de grupă, fondurile fiind însă insuficiente pentru materializarea acestui spațiu de relaxare. Amenajarea actuală a holului grădiniței -partea de decorațiuni - s-a realizat prin voluntariatul foștilor elevi ai școlii care au pictat pe pereții grădiniței imagini din povești. Pentru a rupe ritmul zilnic al activităților din sălile de grupă, pentru a aerisi sălile, educatoarele organizează momente de recreere și relaxare pe holul grădiniței, transportând zilnic mobilierul din clase pe hol și înapoi în clase. Fiecare preșcolar și-a adus de acasă câte o pernuță decorativă, pe care o folosește în aceste momente de relaxare, ceea ce este insuficient în acest moment.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Romanu - Grădinița cu program normal Romanu, comuna Romanu, județul Brăila
 • Localitatea Romanu
 • Persoana de contact: Nichifor Daniela Nicoleta
 • Telefon: 0239697181
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: [email protected]
Localizare

Strada Republicii 58, Romanu, Brăila County, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii anuntat cand apare o alerta in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea , atunci cand vor aparea.

  Cazuri similare in care te poti implica