• Elevi impactați: 85 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială nr. 3 Sita Buzăului, jud. Covasna
 • Nevoi menționate: Amenajare curtea școlii, Amenajări Exterioare
Problema sesizată

Suntem o școală mică din mediul rural, structură a Școlii N. Russu Sita Buzăului, jud. Covasna și dorim ca și elevii școlii noastre să beneficieze de condițiile necesare asigurării unui învățământ de calitate, desfășurării unui climat educațional la nivelul altor școli din țara noastră.
Școala a fost recent renovată, s-au creat condițiile unui învățământ modern, însă spațiul din imprejurul școlii are nevoie de amenajare. Elevii sunt total privați de condiții de petrecere a timpului liber în pauze, de organizarea unor ore de tip outdoor, a unor activități școlare și extrașcolare în aer liber sau de realizare unor proiecte în afara sălii de clasă. Spațiul aflat în preajma școlii este acoperit cu pietriș, fapt care împiedică desfășurarea celor mai comune jocuri de copii, deparece aceștia riscă să se accidenteze căzând pe pietriș.
Adresăm rugămintea persoanelor sau firmelor dispuse de a sprijini elevii din zonele defavorizate, în special din mediul rural, de a oferi un sprijin și acestor copii care au aceleași drepturi ca toți copiii din această țară.

Demersuri realizate

Am adresat numeroase solicitări direcțiunii școlii, răspunsul fiind același - nu avem fonduri. Ne-am adresat primăriei și consiliului local, care au răspuns că au luat la cunoștință necesitatea amenajării spațiului exterior, dar totul a rămas la stadiul de informare, până în prezent nu s-a întreprins nimic. Este dureros când observăm că școala de centru de pe raza aceleiași comune beneficiază de alte condiții. Nu avem nici măcar un teren de sport unde elevii să-și desfășoare orele de educație fizică. La toate solicitările noastre am primit doar promisiuni. Fiind situați intr-o zonă defavorizată, unde activitatea economică este aproape inexistentă, chiar și rugămințile adresate unor firme de a oferi sponsorizări a rămas fără răspuns.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială nr. 3 Sita Buzăului, jud. Covasna
 • Localitatea Sita Buzaului
 • Persoana de contact: Banciu Mihaela
 • Telefon: 0740403694
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: [email protected]
Localizare

str. Principală, nr. 847, Sita Buzăului, jud. Covasna

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica