• Elevi impactați: 60 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Sîntămăria-Orlea
 • Nevoi menționate: Corpuri de clasă
Alte nevoi ale scolii
Sunt utile chiar și containere amenajate/dotate pentru 3 săli de clasă care se pot dispune în curtea școlii
Problema sesizată

Datorită lipsei spațiilor școlare/săli de clasă, în școală s-a renunțat la:
- Sala Profesorală (s-a transformat în sală de clasă pentru înv. primar);
- CDI/Bibliotecă (s-a transformat în sală de clasă pentru înv. primar);
- laborator de informatică (s-a transformat în sală de clasă pentru înv gimnazial).
Toate aceste transformări din cauză că localul școlii nu dispune de suficiente spații pentru elevii pe care îi școlarizează - sunt necesare 9 săli de clasă din care dispunem de 6 săli de clasă și 1 laborator de informatică, 1 CDI/Bibliotecă. Cadrele didactice nu mai dispun de sală profesorală, CDI/Biblioteca nu se mai poate utiliza iar laboratorul de informatică a rămas doar cu denumirea deoarece este sală de clasă...
Școala arată foarte bine, a fost reabilitată în 2017 dar nu s-au putut realiza modificări de structură, iar de atunci efectivele de elevi au crescut ceea ce ne-a determinat să formăm clase unice la învățământul primar (erau formațiuni de 2-3 clase pe simultan!) conducând astfel la insuficiența spațiilor. In corpul de clădire învață 130 de elevi ciclul primar și gimnazial organizați în 9 formațiuni de studiu.
Faptul că spațiile cu altă destinație au fost transformate în săli de clasă conduce la nemulțumiri din partea elevilor, părinților și chiar cadrelor didactice deoarece se renunță astfel la activități necesare ce nu se mai pot derula în acele spații (orele de informatică, care evident ar necesita desfășurare în laborator; spațiul CDI bibliotecă; și nu in ultimul rand cancelaria). Acest inconvenient ne-ar putea pune în pericol efectivele de elevi mai ales că suntem la doar 3 km de oraș.... și ne dorim din tot sufletul să oferim tuturor copiilor din comunitatea noastră condiții adecvate la ei acasă.

Demersuri realizate

Au fost făcute demersuri la nivel local, s-au înaintat cereri către primărie în vederea construirii spațiilor noi, primăria a făcut un proiect, pe care l-a depus, așteptând finanțare, însă acesta nu a mai venit, și extinderea nu s-a mai produs.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Sîntămăria-Orlea
 • Localitatea Santamaria Orlea
 • Persoana de contact: Liliana Farcașiu
 • Telefon: 0729954177
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: lilifarcasiu
Localizare

Sântămăria Orlea 337440, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă