• Elevi impactați: 350 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Liceu
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Colegiul „Petru Maior” Reghin
 • Nevoi menționate: Amenajare curtea școlii, Amenajări Exterioare
Problema sesizată

Colegiul Petru Maior din Reghin are nevoie de reamenajarea curții

În proporție de 90%, elevii de gimnaziu și de liceu de la Colegiu "Petru Maior" din Reghin își doresc ore în aer liber dar doar pentr 3% dintre aceștia reușim să facilităm experiențe în afara sălii de clasă. Una dintre  piedici este lipsa unui spațiu amenajat potrivit pentru  derularea unor astfel de ore, chiar dacă școala dispune de spațiul necesar.

Ne dorim să facem o schimbare în școala noastră participând activ în cadrul unui proiect de amenajare a unui spațiu din curtea școlii.
Proiectul este gândit de către noi și va fi implementat împreună alături de un arhitect, direcțiunea școlii și părinți voluntari.

Pentru a duce la bun sfârșit proiectul nostru și pentru a face o schimbare reală în curtea școlii, avem nevoie de sprijin financiar. Vă invităm să susțineți demersurile noastre, pentru care acest proiect reprezintă atât o schimbare de atitudine față de școală cât și o deschidere spre învățarea experiențială.
Parteneriatul în cadrul proiectului va aduce cu sine satisfacția implicării în ceea ce reprezintă o schimbare în educație și vizibilitatea acestui proces.

Demersuri realizate

Pentru a putea începe aces proces de modernizare a curții școlii noastre am hotărât să ne implicăm activ în activitățile derulate de arhitecții voluntari „De-a arhitectura în școala mea”.Aam căutat un arhitect care să lucreze voluntar alături de clasa noastră. Părinții elevilor s-au arătat dispuși să sprijine activitățile clasei și împreună vom strânge fonduri pentru a putea reamenaja o parte din curtea școlii. O parte din profesori au realizat în vara aceasta cursuri de inițiere în pedagogia experiențială alături de Outward Bound Romania.

Detalii de contact
Localizare

Strada Gării 20, Reghin, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă