• Elevi impactați: 40 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:Scoala Primară Nadăș
 • Nevoi menționate: Amenajare curtea școlii, Sală de sport, Teren de sport
Problema sesizată

Scoala Primara Nadăș din judetul Arad are nevoie de amenajarea curtii scolii si a terenului de sport si modernizarea salii de sport !

Scoala Primara Nadăș si Gradinita Program Normal Nadăș împart în comun o curte si un teren de sport spatios. Scoala se afla intr-un cadru natural deosebit, localitatea noastra fiind situata intr-o zona pitoreasca de deal.

Amenajarea curtii si a terenului de sport a fost făcuta in urmă cu câtiva zeci de ani, astfel încat betonul, gardul, terenul si portile prezinta urme vizibile de degradare. Intreg spatiul este ,,rece”, invechit si demodat .

Sala de sport este in incinta clădirii scolii avand aparatura uzata fizic si moral, cu parchet deteriorat si pereti ce necesita reparatii si zugraveli.

Recreatiile, jocurile în curte, orele de sport, sunt momentele cele mai îndrăgite de elevi, constituind un mijloc de relaxare si bucurie prin joc. Din păcate, noi dascalii, simtim că acest spatiu nu ofera elevilor confortul ambiental necesar in vederea satisfacerii nevoii de joc si recreere.

Asadar, dorim sa transformam curtea scolii intr-un spatiu interactiv si atractiv, un spatiu care să fie ca o punte de legătură între orele de curs ale copiilor. Am vrea ca spatiul betonat sa fie retransformat, colorat cu modele geometrice sau jocuri matematice, zona verde să fie amenajată si delimitata distinct pentru prescolari cu un tobogan, un leagăn pentru copii si 2-3 băncuțe. Ne dorim o curte vesela si colorata, in care atat prescolarii cat si elevii sa se simta bine. Este necesara refacerea gardurilor imprejmuitoare si modernizarea terenului de sport care este cu iarba si prezinta denivelari. De asemenea, dorim modernizarea salii de sport si dotarea cu aparatura de gimnastica necesara desfasurarii tuturor activitatilor sportive.

Demersuri realizate

Până in prezent am incercat sa obtinem fonduri de la primarie pentru modernizarea curtii, dar s-a pus accentul mai mult pe amenajarea interioara a salilor de clasa. Am încercat însă să aplicăm măsuri temporare pentru a intretine pe cat posibil aceste spatii pentru a nu se deteriora mai mult.

Din bugetul anual al scolii nu vom putea face mai mult decat sa asiguram strictul necesar desfasurarii in bune conditii a anului scolar - oferirea consumabilelor, materialelor de intretinere, a dezinfectantilor si plata utilitatilor. Copiii au insa nevoie si de timp liber pentru ei, au nevoie sa se joace, sa alerge si stim ca o curte amenajata corespunzator va trezi interesul si cooperarea copiilor si va aduce buna dispozitie si zâmbetul pe fata lor.

Detalii de contact
Localizare

Strada Principala nr 460

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica