• Elevi impactați: 45 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Filipeni, comuna Filipeni, Bacău
 • Nevoi menționate: Amenajări Interioare, Bănci & Scaune
Problema sesizată

Școala Primară Mărăști are 2 clase de învățământ primar care învață în regim simultan și o grupă mixtă de preșcolari. Aici își desfășoară activitatea 3 cadre didactice și un îngrijitor. Pe exterior școala a fost izolată acum 15 ani și au fost montate geamuri de termopan însă în interior nu s-a făcut nicio îmbunătățire de când a fost ridicată școala(anii 1980). Tâmplăria (ușile) și mobilierul sunt foarte vechi, la fel și băncile elevilor. Copiii nu beneficiază de apă caldă iar toaleta se află în curte. Am solicitat ajutor autorităților locale dar nu au dorit să colaboreze cu școala.
Elevii școlii provin într-un procent foarte mare din familii cu venituri modeste dar dornici de a învăța. Ne-am dori ca măcar clasa unde își petrec jumătate din zi, să fie un loc cald, primitor, modern, propice învățării . Încălzirea se face prin sobe iar de acea nu putem asigura o căldură constantă pe perioada rece iar holurile școlii (care sunt destul de mari) nu sunt încălzite.
Avem speranța că mesajul nostru va ajunge la inima unor oameni cu suflet mare care își doresc să fie EROI AI ȘCOLII NOASTRE!

Demersuri realizate

Anul acesta, din economiile pe care am reușit să le facem din bugetul școlii am reușit să amenajăm grădinița cu parchet nou și ușa de termopan. Am făcut și alte lucrări pe exterior (amenajare grădină cu flori, împrejmuire zonă depozitat lemne, etc.) însă fondurile nu sunt suficiente pentru a rezolva toate problemele urgente ale Școlii Primare Mărăști.
Ne dorim să asigurăm anul acesta o sursă (un boiler) de apă caldă pentru micuții noștri elevi dar nu știm cum să realizăm acest lucru întrucât anul acesta am primit de la primăria din comunitate 0 lei pentru reparații / investiții. Preșcolarii noștri, după ce traversează curtea de la toaletă spre școală, sunt nevoiți să se spele cu apă rece pe mâini, într-un hol neîncălzit. Acest fapt și alte aspecte m-au determinat să vă scriu și să vă cer ajutor.
Avem nevoie de foarte multe lucruri, dar acesta este un prim pas, care este extrem de mare și important pentru noi.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Filipeni, comuna Filipeni, Bacău
 • Localitatea Filipeni
 • Persoana de contact: OLARIU FLORIN-IULIAN
 • Telefon: 0783059056
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Olariu Florin
Localizare

Mărăști, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica