• Elevi impactați: 200 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială ,, Virgil Caraivan” Șuletea
 • Nevoi menționate: Amenajare curtea școlii, Amenajări Exterioare
Problema sesizată

Școala Gimnazială ,, Virgil Caraivan” Șuletea este binecuvântată prin poziția pe care o are, fiind înconjurată de spațiu verde, care poate fi pus în valoare și transformat într-un spațiu ce poate fi folosit cu succes în desfășurarea activităților educaționale .
Lipsa unei astfel de Grădină pedagogică, o grădină tematică a școlii, va duce la neșansa unor copii de a se bucura de oportunitatea de a petrece pauzele și restul timpului liber în natură, acest spațiu rămânând unul neexplorat. Transformându-se, acest tărâm poate deveni un loc pentru activități outdoor, pentru observare, învățare în aer liber, atât de necesar în această perioadă. Grădina va fi un prilej de comunicare, relaxare, studiu. Grădina va contribui la diminuarea efectelor nocive ale tehnologiei.
Cadrele didactice se implică și doresc să aducă o schimbare vizibilă prin formarea competențelor de protejare a naturii, prin dezvoltarea spiritului civic, muncii în echipă, învățării. De asemenea, Grădina este văzută ca o soluție la efectele nedorite ale creșterii folosirii tehnologiei în rândul elevilor, școala înțelegând nevoile actuale de formare de competențe digitale în aceeași măsură cu găsirea unui răspuns la nevoile de îmbunătățire a competențelor sociale și practice, de lucru în aer liber. Nu în ultimul rând, apropierea de natură este văzută ca fiind o modalitate de a oferi speranță, de a încuraja reluarea activităților de grup, extrașcolare, de care elevii noștri duc lipsă în această perioadă.

Demersuri realizate

Pentru amenajarea acestei Grădini Pedagogice s-a încercat să se identifice posibili sponsori care să se implice în proiect, să răspundă solicitării de amenajare. Se așteaptă în continuare implicarea instituțiilor locale care doresc să participe la amenajarea unor locuri de învățare outdoor în grădina școlii, cu bănci, materiale pentru grădinărit. Construcția unei noi grădinițe a fost o prioritate mult mai mare iar alocarea de fonduri necesare pentru amenajarea Grădinii nu a fost posibilă.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială ,, Virgil Caraivan” Șuletea
 • Localitatea Suletea
 • Persoana de contact: RADUCANU ELENA LIDIA
 • Telefon: 0758420426
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: [email protected]
Localizare

Strada Al. I. Cuza Nr 13

76 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

76 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Pașan Mihaela Florentina
  mai 17, 2022 at 9:51 am

  Susțin

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Vaslui sau din regiunea Moldova.

Cazuri similare în care te poți implica