• Elevi impactați: 200 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnaziala Sotrile
 • Nevoi menționate: Autobuz școlar
Problema sesizată

Sotrile este o comuna de munte alcatuita din patru sate. Aflat la o altitudine de 800m, satul Plaiul Campinei (aflat in componenta comunei Sotrile) are o populatie preponderent saraca, alcatuita din familii numeroase, dezorganizate, cu un statut economic scazut. Adultii -cei mai multi- traiesc din comercializarea fructelor de padure si a plantelor medicinale.

Reforma initiata in sistemul de invatamant, prin comasarea scolilor mici de cartier/sat in cele centrale, a afectat si acesta comunitate. Practic, scoala care educa elevii satului Plaiul Campinei a fost dezafectata, iar copiii transportati zilinic la Scoala Gimnaziala Sotrile la o distanta de 4km.

Exista un microbuz de 19locuri si un singur sofer platit de primarie. Programul scolar se realizează  in doua schimburi. Problema este ca dimineata si la pranz, elevii nu pot ajunge toti odata la scoala. Soferul trebuie sa faca cel putin doua drumuri pentru a aduce toti elevii la timp la ore - timpul scurs intre cele doua drumuri perturba activitatea educationala. Tinand cont ca elevii satului Plaiul Campinei provin din familiile vulnerabile care nu isi pot permite transportul cu auto propriu, anuntam necesitatea urgenta a unui mijlor de transport mai mare.

Demersuri realizate

Am discutat in mai multe imprejurari cu doamna director si mi-a spus ca a facut toate demersurile catre primarie si ISJ, dar problema nu a fost rezolvata.

Fiind o comunitate mica si saraca, bugetul local este foarte mic. Din cele discutate de mine cu doamna director, nu exista solutii identificate pana acum pentru acesta problema.

 

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Scoala Gimnaziala Sotrile
 • Localitatea Sotrile
 • Persoana de contact: GABRIELA POPA
 • Telefon: 0724713126
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Gabriela21
Localizare

DJ207, Șotrile 107565, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica