• Elevi impactați: 280 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:SCOALA GIMNAZIALA NR. 1 POIENESTI
 • Nevoi menționate: Instalații electrice, Instalații sanitare, Reabilitare acoperiș, Reconsolidare
Problema sesizată

Proiectul propune refacerea in totalitate a acoperisurilor ambelor corpuri ale Scolii Gimnaziale nr. 1 din localitatea Poienesti si reparatii capitale a intregii unitati, ca urmare a unui incendiu puternic produs in data de 12.02.2021 conform procesului verbal nr. 44 /12.02.2021, emis de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Podul Inalt” al judetului Vaslui.

In urma expertizei tehnice si a auditului energetic, s-au stabilit urmatoarele tipuri de lucrari principale necesare a fi efectuate:
- reconstruire acoperis si invelitoare;
- schimbarea partiala a tamplariei exterioare si interioare;
- lucrari de reparatii la tavane si grinzi;
- suprabetonarea planseului de peste parter;
- refacere partiala termosistem si tencuieli decorative;
- varuieli interioare;
- refacere instalatii electrice, sanitare si termice;
- realizare instalatie cu rol de securitate la incendiu.

Această situație tragică pentru comunitatea Poienești, distrugerea școlii, a afectat viața elevilor și întreaga activitate didactică, aflându-ne în imposibilitatea de a ne mai desfășura activitatea în această clădire.

Demersuri realizate

La nivelul comunei Poienesti, există 6 sate (Florești – la distanța de 12 km de centrul comunei, Fundu Văii – la distanță de 10 km, Poienești-Deal – la distanta de 9 km, Frasinu – la distanța de 4 km, Oprișița - la distanța de 4 km și satul Poienești – unde se află sediul Primăriei). Din dorința de a continua activitatea didactică, s-a gasit ca soluție alternativă Școala Gimnazială, sat Oprișița (o clădire veche, din 1974) și care este departe de condițiile oferite de Scoala modernă din Poienești.
Pentru a cuprinde un numar de 280 copii, a fost necesar să decidem desfășurarea cursurilor în doua schimburi. Astfel, la această școală din satul Oprișița transportăm elevii zilnic spre școală/de la școală, de la zeci de kilometrii din toate satele. Și acest transport este efectuat cu un singur microbuz școlar care face nenumărate curse dus - întors. Peste toate acestea, în mod special, este de remarcat efortul făcut de copiii din satele depărtate de centrul comunei (9-12 km) Unii dintre ei se trezesc la ora 5 :00 pentru a avea timp să se pregătească de școală, pentru drumul lung și mai ales pentru a ajunge la prima cursă a microbuzului. Copiii din schimbul doi sunt preluați în jurul orei 10 :00 și ajung seara foarte târziu acasa, în jurul orei 20 :00.

Detalii de contact
Localizare

sat Poienesti, comuna Poienesti, judetul Vaslui

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica