• Elevi impactați: 245 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială nr. 1 Moara Vlăsiei
 • Nevoi menționate: Conexiune Internet, Electronice
Problema sesizată

Introducerea disciplinei TIC în planul cadru al nivelului gimnazial a însemnat crearea unei nevoi pentru dezvoltarea bazei materiale a școlilor. În localitatea noastră funcționează trei unități școlare gimnaziale cu efectiv total de 245 de elevi în clasele V-VIII.

Pentru desfășurarea în bune condiții a orelor de TIC, am avea nevoie de un număr de 33 de laptopuri pe școală pentru organizarea a trei laboratoare de TIC, câte unul în fiecare unitate.

În unități nu există spatii dedicate laboratoarele de TIC, ceea ce conduce la necesitatea utilizării laptopurilor care pot fi depozitate într-un spațiu securizat de-a lungul desfășurării celorlalte ore de curs în acea sală sau mutarea lor în fiecare sală de curs a claselor gimnaziale.

Laptopurile trebuie să suporte pachetul Office, Microsoft Teams, accesare rapidă și funcționare eficientă. Cerințe minime: Intel Core i5-3470, 8 GB RAM, 120 GB SSD.

Menționăm că laptopurile ar putea fi utilizate și pentru organizarea unui Club de informatică pentru elevii pasionați. Școala noastră este parteneră Microsoft și a primit un pachet de 10 microbiți ce pot fi utilizați pentru desfășurarea unor activități centrate pe competența de programare.

Demersuri realizate

Am primit, de-a lungul timpului, donații, însă calitatea calculatoarelor este slabă și din numărul de calculatoare primite doar câteva sunt funcționale.

S-au completat nenumărate machete trimise de ISJ solicitând laptopuri și alte dispozitive electronice, însă nu am primit niciun răspuns.

Consiliul local a achiziționat tablete pentru elevii din ciclul gimnazial, pentru desfășurare cursurilor online, însă deși sunt o investiție valoroasă, ele nu acoperă nevoile noastre în totalitate.

În unele săli de clasa, videoproiectoarele de care dispunem s-au defectat.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială nr. 1 Moara Vlăsiei
 • Localitatea Moara Vlasiei
 • Persoana de contact: Oana Stănescu
 • Telefon: 0741570931
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: OanaStanescu
Localizare

Șoseaua Eroilor 127, Moara Vlăsiei, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica