• Elevi impactați: 220 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnazială „Nicu Enea”
 • Nevoi menționate: Amenajări Interioare, Biblioteca școlii
Alte nevoi ale scolii
25 fotolii puf, 4 măsuțe, cărți colorat, culori/markere, jucării antistres
Problema sesizată

Elevii caută în permanență spații în care să se simtă în siguranță, protejați dar și în armonie. Adesea, în pauze, îî surprind stând pe treptele școlii, în curtea școlii, sau în colțurile claselor.  Ei caută zone în care să poată schimba atmosfera și contextul din timpul orelor. Adesea, venind la nivelul 1 al școlii, la biblioteca școlii, ei rămân pe cele câteva scaune de pe holuri, rămase de la câte o activitate anterioară, pe acel hol existând un ecran de videoproiecție supradimensionat (de 3m/3m) unde realizăm activități comune.

Doresc să creez posibilitatea de a le oferi mai mult decât niște scaune și să transform acel spațiu, fiind și lângă biblioteca școlii, într-o bibliotecă deschisă, într-o zonă de relaxare dar care să le ofere și resursele de care au nevoie pentru orele viitoare, o zonă de intimitate cu prietena apropiată dar și în compania cărților.

Momentan, am reușit să obțin o sponsorizare cu 4 fotolii cu puf, dar pentru a crea un context adaptat, nevoia se ridică la 25 de pufi/fotolii.

Am reușit să mut, cu sprijinul directorului, de la o structură a școlii 2 corpuri de mobilier care poate găzdui cărți și materiale informative, nevoia se ridică la 6 corpuri de mobilier și 4 măsuțe.

De asemene, pentru ca experiența să fie total pozitivă, am folosit un casetofon vechi care asigură un fundal muzical în surdină pe hol, dar este insuficient și depășit (nu are sistem wireless/posibilitate de a seta durata/volumul/închidere automată). Nevoia vizează procurarea unui device modern care să se conecteze și la videoproiectorul de pe hol.

Fondul de carte care să fie la dispoziția copiilor vizează doar un nr. de aprox. 50 de titluri, dar, în cea mai mare parte sunt cărți vechi și uzate,  donate din bibliotecile unor foste cadre didactice. O colegă a obținut o sponsorizare de carte anul trecut si a introdus-o în fondul bibliotecii, dar ar mai fi necesare cel puțin 100 de titluri atractive si de actualitate care să stea la dispoziția elevilor. In privința securității bunurilor nu ne facem griji, deoarece holul respectiv este monitorizat video, iar în ultimii 2 ani nu au fost cazuri de furturi sau distrugeri în școală.

Demersuri realizate

Demersuri realizate:

atragere de sponsori pt. 4 pufi;
transfer mobilier;
obținere de donații de carte;
amenajare preliminară cu scaune și o masă;
existența unui casetofon dar depășit;
existența unui videoproiector și panou proiecție.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Scoala Gimnazială „Nicu Enea”
 • Localitatea Bacau
 • Persoana de contact: Roșu Lucia-Cerasela
 • Telefon: 0764118318
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Rosu Lucia
Localizare

Calea Romanului 144, Bacău, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica